השוק

קרן האשראי לעסקים לקראת פירוק? דרמה בדירקטוריון מגדלור

בעקבות הריבית הגבוהה והלוואות משמעותיות שנתקלו בקשיי השבה, מנהליה של קרן האשראי של מגדלור לא יאפשרו למשקיעיה למשוך את כספם עד שיסתיימו כל הלוואות הקרן בתיק האשראי של החברה. על רקע ההחלטה, מנהלי הקרן הודיעו על הפחתה של 50% מדמי הניהול השוטפים. כיצד המלחמה השפיעה על המהלך? 
מערכת ice | 
הלוואה (צילום Pixabay)
קרן האשראי לעסקים מגדלור באה אל סופה, בעקבות הריבית הגבוהה וכמה הלוואות בעייתיות. קרן האשראי של החברה לעסקים, קרן השקעות בעסקים 2, מפורקת ומנהליה לא יאפשרו למשקיעיה למשוך את כספם עד שיסתיימו כל הלוואות הקרן בתיק האשראי של החברה. משך ההלוואות של הקרן הוא עד ארבע שנים, על כן המשקיעים יצטרכו להמתין מספר שנים על מנת לראות את כספם בחזרה. 
על פי הדיווח בכלכליסט, מנהלי הקרן נעצו את ההחלטה על פירוקה ועל הקפאת היכולת של המשקיעים למשוך את כספם נובעת בצורך לחלוקה שיווינית של ההון בקרן בין בעלי יחידות ההשתתפות. כלומר, על רקע ההחלטה לפרק את הקרן והצפי כי זו נושאת הפסדים, יש רצון למנוע את המרוץ שבמסגרתו מי שיהיה הראשון לפדות את יחידותיו יהיה הנשכר ביותר והמאחרים יצטרכו לשאת בהפסדי הראשונים. 
דירקטוריון מגדלור הסביר בזו הלשון: "הפעולה שבה נוקטת הקרן, מבטיחה חלוקה שוויונית בלבד של נכסי השותפות כך שהיא מביאה למצב בו יראו את כל בעלי יחידות ההשתתפות כמגישי בקשת פדיון מוקדם של יחידות ההשתתפות בנות הפדיון של השותפות". הדירקטוריון סבור כי מתווה הפירוק יאפשר את התמורה הגבוהה ביותר לכלל מחזיקי יחידות ההשתתפות של השותפות לעומת פירוק מהיר שיגרום הפסדים לבעלי יחידות ההשתתפות שלה.
עוד מסביר הדירקטוריון כי בשנה האחרונה השתנו התנאים שבהם פועלת הקרן ועל כן עולה החשש כי המשקיעים ירוצו למשוך את כספם. בין הסיבות המוזכרות - עליית הריבית שמגדילה את הסיכון שחלק מהגופים העסקיים שנטלו הלוואה מהקרן לא ישיבו את הלוואתם. הנהלת הקרן מוסיפה כי חלו התפתחויות שליליות בתיק ההלוואות של השותפות. 
על פי הדיווח בכלכליסט, בארבע השנים בהן הקרן פועלת היא סיפקה כמה הלוואות בעייתיות, בהן הלוואה לרשת המאפיות שיפון. הרשת פנתה במאי אשתקד לבית המשפט בבקשה להקפאת הליכים ולבסוף נרכשה על ידי מאפיות אריאל. על פי פרסומי הקרן, השווי הנותר מהלוואה זו נאמד ב-31.5 מיליון שקל.
 
בין ההלוואות הנוספות שנתקלו בקשיי השבה: לחברה המספקת שירותים למפעלי גידול דגים; חברה לתוכנה למערכות מסלולי תעופה; וחברת בנייה. מעבר לכך, קרן האשראי של מגדלור התמודדה ב-2021 עם הלוואה בעייתית שניתנה ל-TCM. חברת TCM הציעה השקעות בחנויות מקוונות באמזון ובאתרים אחרים לצד השקעה בנכסים דיגיטליים נוספים. עבור הלוואה זו מגדלור ביצעה הפחתה בספרים מ-17.5 מיליון שקל ל-8.2 מיליון שקל.
בכלכליסט מרחיבים כי מלחמת חרבות ברזל פגעה ביכולת ההשבה של העסקים להם הלוותה הקרן. על רקע החלטת פירוק הקרן והקפאת כספי המשקיעים החליטו מנהלי הקרן על הפחתה של 50% מדמי הניהול השוטפים הנגבים על ידם החל מיום 1 בינואר 2024 (דמי הניהול בקרן שונים עבור כל משקיע).
קרן השקעות בעסקים 2 הוקמה על ידי מגדלור ב-2019 ועד היום גייסה 161 מיליון שקל וחילקה הלוואות בהיקף של 140 מיליון שקל. הקרן הוקמה כקרן המשך לקרן הראשונה של מגדלור שגייסה 239 מיליון שקל והמנכ"ל המשותף בה והמנהל שלה בפועל הוא מעוז פרנקו.  מגדלור, חברת ההשקעות למוצרים אלטרנטיביים, בבעלותם של אסף בנאי ושלומי אלברג גייסה 63 מיליון שקל בדצמבר 2021 לפי שווי של רבע מיליארד שקל. לאחרונה מחקו השניים את החברה מהמסחר בבורסה על ידי הצעת רכש לפי שווי של 67 מיליון שקל. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה