דיגיטל וטק

"בינה מלאכותית - טכנולוגיה קריטית לתעשיית ההייטק הישראלית בעולם"

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, דיברה בכנס שבו הוצגו לראשונה עקרונות התכנית הלאומית לבינה מלאכותית: פרויקטים לאומיים, העצמת החדשנות, אתיקה ועוד. התכנית הלאומית החדשה היא בהיקף של כ-2 מיליארד שקלים
מערכת ice | 
השרה פרקש הכהן כנס בינה מלאכותית (צילום לירן לוינוביץ)
עיקרי התכנית הלאומית לבינה מלאכותית הוצגו לראשונה היום (ב') בכנס שהתקיים בתל אביב. הכנס התקיים במעמד שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, התקיים במסגרת קהילת סינרגAI שהוקמה על ידי המשרד בכדי לסייע בפתרון אתגרים לאומיים דרך התבססות על מחקר וידע אקדמי. בכנס השתתפו מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, הילה חדד חמלניק ומנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין. בנוסף, השתתפו בכנס נציגי משרדי ממשלה וגופי רגולציה לצד נציגים מהאקדמיה והתעשייה בהם: נשיא ומנכ"ל "מובילאיי", פרופ' אמנון שעשוע; המשנה למנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, תום דן; מנהל תכנית התשתיות הלאומיות בנושא בינה מלאכותית, זיו קציר; המדען הראשי של מייקרוסופט ישראל, ד"ר תומר סיימון; מנהל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל, פרופ' יוסי מטיאס ועוד.
התכנית הלאומית לבינה מלאכותית גובשה לאור החשיבות האסטרטגית של קידום תחומי הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים להמשך הצמיחה של המשק, להעלאת הפריון ולייעול המערכת הציבורית בפרט, ובהמשך להחלטת הממשלה 212 אשר קבעה כי שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, תוביל את מדיניות הממשלה בנושאי הבינה המלאכותית. התכנית גובשה על ידי צוות בין-משרדי בראשות מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, הילה חדד חמלניק, יחד עם כלל בעלי העניין בממשלה ומחוצה לה, בהם: רשות החדשנות, מערך הדיגיטל הלאומי ופורום תל"ם (בו חברים ות"ת, מפא"ת, משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, רשות החדשנות ומשרד האוצר), ואומצו בה חלק ניכר מההמלצות של שתי ועדות קודמות. בגיבוש התכנית לקחו חלק מערך הייעוץ האסטרטגי של חברת KPMG סומך חייקין. בין מטרות התכנית: קידום מחקר, הון אנושי ותשתיות להבטחת המובילות הטכנולוגית של מדינת ישראל; יצירת קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל; והטמעת השימוש בבינה מלאכותית בממשלה לשיפור השירות במגזר הציבורי.
התכנית הלאומית החדשה, בהיקף של כ-2 מיליארד ש"ח, מתווה את המדיניות הלאומית לבינה מלאכותית בשנים הקרובות. התכנית מסתמכת על סטנדרטים ותקנים בינלאומיים בתחומי האתיקה והרגולציה ותאפשר העמדת כלים שיאפשרו מובילות של תעשיית ה-AI הישראלית לצד האצת הטמעת ה-AI בממשלה ובמשק באמצעות פרויקטים לאומיים ומיזמים מותאמים.
בין העקרונות המרכזיים של התוכנית: הטמעת AI בממשלה לשיפור השירות במגזר הציבורי, קידום מיזמים משותפים לממשלה ולתעשייה, יצירת "נכסי מידע" פתוחים באופן שייצר קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל, הגדלה משמעותית של מספר החוקרים באקדמיה בתחומי מדע הנתונים ובינה מלאכותית, העמדת תשתיות טכנולוגיות, קידום ידע מחקרי, הנגשת בסיסי מידע ונתונים לצרכי מחקר ופיתוח בתיאום עם רשויות נוספות ועוד.
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן: ״בינה מלאכותית היא טכנולוגיה קריטית למובילות של תעשיית ההייטק הישראלית בעולם. ישראל כיום מאחור במרוץ העולמי – והיא קיבלה ציונים נמוכים בחלק מן המדדים בינלאומיים של בינה מלאכותית – בין היתר בהקשר של אסטרטגיה לאומית, והשקעה תקציבית ממשלתית".
"בחודשים האחרונים פעלנו במספר דרכים: כתבנו והוצאנו לדרך את התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית, פרי עבודה משמעותית מאוד של צוות בהובלת משרדי. התוכנית הלאומית תקדם מחקר, הון אנושי ותשתיות, להבטחת ההובלה הטכנולוגית של מדינת ישראל ותהווה קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל באמצעות בינה מלאכותית. במסגרתה גם נוביל הטמעה של השימוש בכלי AI בממשלה לשיפור המגזר הציבורי בישראל".
 
"אנו כותבים את הרגולציה המאפשרת לבינה מלאכותית וכלים לניהול סיכונים. מדובר בעבודת מטה מקיפה ומשמעותית על מנת לקדם את ישראל גם בתחום הזה – ליישר קו עם העולם, ולעודד חדשנות אחראית.. בנוסף, הצטרפתי כחברה בפורום GPAI – ארגון שרים שמתעסק ברגולציה של בינה מלאכותית, וזאת הפעם הראשונה שישראל חברה בארגון הזה. התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית תקדם מחקר, הון אנושי ותשתיות, להבטחת ההובלה הטכנולוגית של מדינת ישראל ותהווה קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל באמצעות בינה מלאכותית. נוביל הטמעה של השימוש בכלי AI בממשלה לשיפור המגזר הציבורי בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה