דיגיטל וטק

דואגים לפליטים: אלה הטכנולוגיות שיסייעו במשבר

בעקבות משבר הפליטים מאוקראינה, חברת גסטי הישראלית ערכה אירוע פיתוח ייחודי בו גויסו 70 אנשי הייטק כדי לתרום מכישוריהם ומרצם לפתרונות שיסייעו לפליטים בתקופה המורכבת שעוברת עליהם. אלה הטכנולוגיה שהגיעו למקומות הגבוהים בכנס ההזנקה 
מערכת ice | 
הטכנולוגיות שיסייעו במשבר הפליטים מאוקראינה (צילום פלאש 90, freepik, pexels)
70 אנשי הייטק ישראלים השתתפו באירוע ההזנקה של פרויקט Code4Ukraine לפיתוח בהתנדבות של טכנולוגיות שיסייעו לקליטה וטיפול בפליטים מאוקראינה.
מדובר ביוזמה של אליה ליבשיץ, מנהל קבוצה בחברת ההייטק הישראלית Guesty, שמעסיקה 50 אנשי פיתוח באוקראינה. ליבשיץ החליט לרתום את אנשי גסטי ומפתחים מחברות אחרות כדי להעמיד את כשרונם ויכולותיהם לפיתוח טכנולוגיות שיקלו על הפליטים האוקראינים בעת הזו. בפרויקט משתתפים מפתחים מהארץ, ישראלים מברלין ואנשי הייטק אוקראינים שהם כיום פליטים.
משתתפי הפרויקט התחלקו לקבוצות עבודה והציגו את הפיתוחים עליהם הם עובדים. במקום הראשון זכתה קבוצת "Friends In Israel" שמפתחת אפליקציה לחיבור בין עולים חדשים לבין משפחות של ישראלים על מנת להקל עליהם את ההשתלבות בחברה הישראלית. האפליקציה תקל בין השאר על שילוב ילדי פליטים במוסדות חינוך מתאימים בישראל.
את המקום השני קיבלה קבוצה שמובילה אליסה ויסוקי, אשת הייטק שעזבה כעת את אוקראינה ומקימה את פלטפורמת SAFEWAY שתחבר בין מתנדבים מכל העולם לבין נשים אוקראיניות במטרה לקשר אותן לארגונים חברתיים במקומות שהן נוסעות אליהן. הפלטפורמה תאפשר שיח דו צדדי ומטרתה יצירת סביבה בטוחה לנשים ומניעת מצבים של ניצול נשים.
פיתוחים נוספים שמשתתפים בפרויקט נועדו להקלה נפשית על פליטים שנמצאים במצבי חרדה, מציאת מגורים, עזרה בשינוע ציוד, מתן תרומות לאוקראינים, תוכנה לאיתור עמותות מסייעות והנגשת מידע לפליטים לצורך מיצוי זכויותיהם.
עמיעד סוטו, מנכ"ל גסטי: "אנחנו גאים ביוזמה של אליה ובהתגייסות הרחבה של המפתחים למצוא פתרונות לעזרה לאוקראינים בתקופה הקשה הזו. כחברה שחלק מרכזי ממערך הפיתוח שלה ממוקם באוקראינה, נרתמנו לסיוע לעובדינו כבר מהרגע הראשון. אנחנו שמחים להרחיב כעת את אפשרויות הסיוע למיליוני פליטים שמפוזרים כעת ברחבי העולם."
למיזם חברו חברת ההייטק קלטורה, סיילספורס, סיד ישראל - האגודה לפיתוח בינלאומי, המועצה הישראלית להתנדבות. לדברי זהר בבין, EVP Platform, קלטורה: "ההייטק הישראלי הוכיח את עצמו בפתרון בעיות מורכבות בתחומים שונים. אנחנו שמחים לרתום את הידע והכישורים הקיימים בחברות הייטק ישראליות עבור מטרה כל כך חשובה, כדי שהיכולת המשותפת שלנו תאפשר להקל על התמיכה במיליוני פליטי אוקראינה, שביום אחד מצאו את עצמם נאלצים להתמודד עם קשיים רבים וקריטיים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה