דיגיטל וטק

קרן BIRD מחלקת מיליונים לשיתופי פעולה טכנולוגיים. מי זכה?

הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתיים של ממשלות ישראל וארה"ב, אישרה השקעות בסך 6 מיליון דולר בחמישה פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות ואמריקאיות; היוזמות משתרעות על מגוון תחומים כמו אבחון רפואי, מכשור רפואי, אלקטרוניקה מתקדמת ומחשוב קוונטי
שרון בירקמן | 
קרן BIRD (צילום shutterstock)
קרן BIRD (Binational Industrial Research and Development), הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתיים של ממשלות ישראל וארה"ב, אישרה במהלך כינוס שנערך בדצמבר בתל אביב השקעות בסך 6 מיליון דולר בחמישה פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות ואמריקאיות. הפרויקטים צפויים לקבל תמיכה נוספת מהמגזר הפרטי בנוסף למענקים, מה שיביא את ההשקעה הכוללת ל-15 מיליון דולר.
קרן בירד פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות במטרה לפתח מוצרים משותפים. מעבר למענקים של  עד 1.5 מיליון דולר לכל פרויקט, הקרן גם מסייעת לחברות באיתור שותפים אסטרטגיים פוטנציאליים. הפרויקטים נבדקים על ידי צוות הקרן ועל ידי מעריכים מטעם המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) בארה"ב ורשות החדשנות בישראל.
חמשת הפרויקטים שאושרו מצטרפים לכ-1,100 שיתופי פעולה שבהם השקיעה הקרן במהלך 47 שנות קיומה. חברת Medasense הישראלית, בשיתוף עם Blink Device Company האמריקאית, תפתח מערכת ניטור מתקדמת לניהול הרדמה במטופלים; חברת Qedma הישראלית, יחד עם Amazon Web Services האמריקאית, תעבוד על פיתוח תוכנה להקטנת שגיאות בחישובים קוונטיים; חברת RespirAI Medical הישראלית, יחד עם Right at Home האמריקאית, תתמקד בפיתוח פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לניהול מחלות נשימה כרוניות; חברת SpotItEarly הישראלית תשתף פעולה עם Penn Medicine האמריקאית כדי לפתח טכנולוגיה חדשנית לגילוי מוקדם של סוגי סרטן; בנוסף, חברת TriEye הישראלית, יחד עם Lumotive האמריקאית, תשלב טכנולוגיית הטיית-אלומה עם מערכת חישה מבוססת SWIR לפיתוח פתרונות מתקדמים לרכבים אוטונומיים וליישומים נוספים.
עד כה, ההשקעה הכוללת של הקרן בפרויקטים משותפים לחברות ישראליות ואמריקאיות עומדת על יותר מ-396 מיליון דולר, שסייעו למכירות ישירות ועקיפות בסך יותר מ-10 מיליארד דולר.
מייק מולנר, מנהל תעשייה מתקדמת ב-NIST, המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארה"ב, ויו"ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: "אני שמח לכהן במועצת הנגידים של קרן בירד ולהיות נוכח במפגש זה. מה שהופך את הקרן לכל כך מוצלחת הוא הדגש על יצירת שותפויות משמעותיות בין חברות בארצות הברית ובישראל, תוך הערכה רבה לשיתופי פעולה פוריים. ההצעות שנבחרו במחזור הנוכחי משקפות את הערך הזה – תמיכה בקידום שותפויות בעלות השפעה ומאמצי מו"פ חשובים בתחומים כמו מחשוב קוונטי, מכשור רפואי וטיפול בחולים, וטכנולוגיות חיישנים לנהיגה אוטונומית. אני מביע הערכה רבה לזוכים מברך אותם".
ד"ר אלון סטופל, המדען הראשי במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, יו"ר רשות החדשנות בישראל ויו"ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: "מועצת הנגידים של קרן BIRD, אשר התקיימה בישראל, דנה בעשרות הצעות למיזמי מו"פ של יזמים משתי המדינות שחברו יחד במטרה להאיץ את תהליכי הפיתוח ולקדם את שיווקם לשוק הגלובלי. שיתוף הפעולה הישראלי-אמריקאי עתיד להביא לעולם טכנולוגיות שישפרו את איכות החיים בתחומים מהותיים כגון הבריאות, הרכב האוטונומי והמחשוב הקוונטי. אנו מברכים את החברות הזוכות ומעודדים חברות נוספות להגיש את המיזמים שלהם בעתיד כדי ליהנות מהיתרונות המובהקים של שיתוף פעולה עם הקרן והאקוסיסטם האמריקאי-ישראלי".
ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD: "שמחנו לארח שוב בתל אביב את ישיבת מועצת הנגידים של קרן בירד. במחזור זה עמדה בפני המועצה משימה מרתקת לבחור מתוך מגוון יוצא דופן של פרויקטים שהוגשו על ידי שותפויות בין חברות מצוינות. אנו גאים ביוזמות החדשניות שנבחרו, אשר משתרעות על תחומים מגוונים כמו אבחון רפואי, מכשור רפואי, אלקטרוניקה מתקדמת ומחשוב קוונטי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה