דיגיטל וטק

שת"פ ישראלי-אמריקאי: 8 מיליון דולר יושקעו בפרויקטים טכנולוגיים

פלטפורמת שיקום למחלות נוירולוגיות, מערכת ליצירת טרקטורים אוטונומיים, תחליף צימחי ואל-אלרגני לדג סלמון, ורכיבים פוטונים לטכנולוגיות מחשוב קוונטי ועוד: ממשלות ארה"ב וישראל מכריזות על השקעה משותפת בסך 8 מיליון דולר בשיתופי פעולה של חברות ישראליות ואמריקאיות
מערכת ice | 
אבטחת מידע (צילום Gerd Altmann from Pixabay)
חבר הנאמנים של קרן בירד, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל-ארה"ב, אישרה בישיבת הדירקטוריון שנערכה ביוני 2023 בוושינגטון די. סי, השקעות בסך 8 מיליון דולר לתשעה פרויקטים משותפים בין חברות אמריקאיות וישראליות. בנוסף למענקים, הפרויקטים צפויים לזכות לתמיכה נוספת מהמגזר הפרטי שיביאו את ההשקעה הכוללת בכל הפרויקטים ל-23 מיליון דולר.
קרן BIRD פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים לצורך פיתוח מוצר משותף. בנוסף על הענקת מענקים למימון הפרוקטים הנבחרים, הקרן מסייעת לחברות באיתור וחיבור לשותפים אסטרטגיים פוטנציאליים. הפרויקטים שהוגשו נבדקים על ידי מעריכים מטעם המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) של ארה"ב ומעריכים מטעם רשות החדשנות בישראל. 
תשעת הפרויקטים שאושרו מצטרפים ליותר מ-1000 פרויקטים שבהם השקיעה שהם השקיעה הקרן במהלך 46 שנות קיומה. עד כה, ההשקעה הכוללת של בירד בפרויקטים משותפים עומדת על מעל 390 מיליון דולר, ותרמה למכירות ישירות ועקיפות של יותר מ-10 מיליארד דולר.הפרויקטים המאושרים הם:
- חברת Agado Live הישראלית ורשת בתי החולים האמריקאית Adventist HealthCare יפתחו פלטפורמת שיקום מרחוק מקצה לקצה למחלות נוירולוגיות.
- חברת Agromentum (Fieldin) הישראלית וחברת Manulife Investment Management Agriculture Services Inc. האמריקאית יפתחו פלטפורמת חומרה ותוכנה שמאפשרת לכל טרקטור לעבוד באופן אוטונומי במטעים.
- חברת Alvalinks הישראלית וחברת Cobalt Digital האמריקאית יפתחו מערכת בקרה לשידור וידאו על רשתות תקשורת. 
- חברת ContainerEyes הישראלית וחברת NTELX האמריקאית יפתחו מערכת בקרה וניהול של משלוחים בינלאומיים של גידולים חקלאיים. 
- חברת GeneYX הישראלית וחברת Ocean Genomics האמריקאית יפתחו שיטת תוכנה המשלבת אנליזות  DNAו-RNA המשפרת את זיהוי הווריאציות הגנומיות והאבחון של מחלות ופיתוח יעיל של תרופות.
- חברת Neurotrigger הישראלית ומכון ראנד לעיניים האמריקאי יאמתו קלינית התקן המשחזר את מצמוץ העפעפיים של אנשים הסובלים משיתוק פנים.
- חברת Oshi הישראלית וחברת The Better Meat Co. האמריקאית יפתחו תחליף נתח דג סלמון צמחי על בסיס פטריות מייסיליום, ללא אלרגנים, בעל מרקם וטעם כשל הדג המקורי. 
- חברת Quantum Machine הישראלית וחברת  QuEra Computingהאמריקאית יפתחו יחידת בקרה פוטונית ומעגל משולב פוטוני, אשר ישולבו בהתקני מחשוב קוונטי.
- חברת Treetoscop הישראלית וחברת  The Toro Company  האמריקאית יפתחו מערכת ניהול השקייה המבוססת על טכנולוגיה חדשנית למדידת זרימת המים בגזע כאמצעי להכוונת השקיה.

ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD  (קרדיט: אייל טואג)
גב' מוג'דה בהר, מנהלת בכירה לחדשנות ותעשייה ב-NIST, המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארה"ב, ויו"ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: "קרן בירד קיבלה במחזור האחרון הצעות מצוינות רבות בתחומים מגוונים ופורצי דרך כמו המחשוב הקוונטי, חקלאות, מדעי המזון, ובריאות. הפרויקטים שאושרו מאפשרים לחברות המשתתפות, באמצעות שותפויות חזקות, לפתח ביחד את הטכנולוגיות ולמסחר את המוצרים המשותפים. אנו בטוחים כי הפרויקטים הנבחרים ייצרו השפעה משמעותית ואנו מאחלים הצלחה רבה לזוכים."
ד"ר עמירם אפלבאום, המדען הראשי במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, יו"ר רשות החדשנות בישראל ויו"ר שותף של מועצת הנגידים של BIRD: "החברות והמיזמים הנבחרים מייצגים מגוון רחב של מגזרים. מאגריטק, לפודטק, מדעי החיים, לוגיסטיקה, עיבוד וידאו, ומחשוב קוונטי, פרויקטים אלה מציגים את הפוטנציאל העצום לחדשנות ולשיתוף פעולה בתעשיות רבות והם מצויים בהלימה עם התחומים שהם בעלי חשיבות אסטרטגית לשתי המדינות בהתמודדות עם האתגרים שהאנושות מתמודדת עימם".
מר ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD, אמר: "כמנכ"ל החדש של הקרן, חשוב לי שהשקעות הקרן ימשיכו להיות בחוד החנית הטכנולוגית. במחזור האחרון זכינו למספר שיא של הגשות מצוינות, כאשר צוות בירד ליווה ותמך בחברות בצורה מיטבית. אני גאה באיכות ובמגוון החברות  שאושרו, אשר עומלות ביחד על פיתוח פתרונות יצירתיים לטכנולוגיות של העתיד. ברכותי לחברות הזוכות  ואני מאחל להם הצלחה בפעילותם המשותפת להבאת מוצרים חדשניים לשוק."
מועד הגשת תקצירי מנהלים לסבב האישורים הבא של קרן בירד הוא עד ה-12 בספטמבר 2023. אישור הפרויקטים יתבצע במהלך חודש דצמבר 2023.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה