דיגיטל וטק

הספקיות קובעות את הקצב: השפעת פסק הדין על הגלישה באינטרנט

בית המשפט הפדרלי לערעורים בארה"ב ביטל את הרפורמה לנטרליות רשת, מה שמאפשר לספקיות האינטרנט לגבות תשלומים נוספים מאתרים כדי להאיץ את קצב הגלישה, ויוצר שינויים משמעותיים בהגישה לאתרים

מערכת ice | 
בית משפט (צילום pixabay, shutterstock, unsplash)
בית המשפט הפדרלי לערעורים בארצות הברית ביטל בסוף השבוע את אחת הרפורמות החשובות ביותר שנועדו להסדיר את הגישה לאינטרנט. הרפורמה, אשר הובילה ממשלת הנשיא ברק אובמה ב-2015, קבעה כי ספקיות האינטרנט לא יוכלו להפלות בין אתרים שונים ולהאיץ את הגישה אליהם בתמורה לתשלום נוסף. ההחלטה של אובמה הייתה שנטרליות הרשת היא תנאי בסיסי למידע חופשי וזמין לכולם, במיוחד כאשר רשת האינטרנט נחשבת לתשתית חיונית כמו חשמל ומים.
למרות זאת, במהלך כהונתו של הנשיא דונלד טראמפ בוטלה הרפורמה, וה-FCC אימצה את עמדתו, תוך שהיא מאפשרת לספקיות האינטרנט לגבות כסף עבור קצב גלישה מואץ. כעת, לאחר שבית המשפט קבע כי ה-FCC לא יכולה ליישם מחדש את הרפורמה של אובמה, ספקיות האינטרנט יהפכו לחופשיות יותר בהעדפות אתרים ובמהירות הגלישה.

ההחלטה צפויה להשפיע בעיקר על אתרים קטנים ובלוגים אישיים, אשר ידרשו לשלם יותר כדי להבטיח גישה מהירה. לעומת זאת, שירותים גדולים כמו נטפליקס וספוטיפיי עשויים להמשיך לשלם לספקיות האינטרנט כדי לשמור על איכות השירות. כעת, השוק האמריקאי עומד בפני שינוי שיכול להשפיע גם על הגישה לאתרים ברחבי העולם, כולל בישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה