מינויים

הסוף לעוקץ על חשבון לקוחות? זה המקצוע שיחוייב ברישיון

אושר סופית בכנסת: מתקינים וטכנאי מזגנים ומערכות קירור יחויבו ברישיון. בעקבות התחייבויות בינלאומיות של מדינת ישראל להוציא את גזי החממה הישנים משימוש ולהפסיק את הייצור והשימוש בהם, מוצע להסדיר בחקיקה רישוי של מערך העוסקים בפעולות במערכות קירור או מיזוג
מערכת ice | 
עבודה (צילום shutterstock)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק הסדרת העיסוק בעבודה במערכת קירור או מיזוג אוויר. 20 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים. בעקבות התחייבויות בינלאומיות של מדינת ישראל להוציא את גזי החממה הישנים משימוש ולהפסיק את הייצור והשימוש בהם, מוצע להסדיר בחקיקה רישוי של מערך העוסקים בפעולות במערכות קירור או מיזוג אוויר, ובכלל זה החזקה, התקנה, תחזוקה, תיקון, פירוק וכיוצא בהם וקביעת חובות והגבלות על בעלי רישיונות כאמור. 
הרקע להסדרת העיסוק הוא כאמור תיקון לפרוטוקול מונטריאול עליו חתומה ישראל, שנכנס לתוקף בשנת 2019, במסגרתו נדרשות המדינות המפותחות להתחיל לצמצם את השימוש בקררים (גזים) מסוג HFC's, שהם גזי חממה המשמשים כיום במערכות קירור ומיזוג אוויר. במקום קררים אלה נדרשות המדינות להשתמש בקררים חדשים המשתייכים למשפחות ה–HFO ,HC ו–CO2. 

ההצעה קובעת מהן הפעולות מסוג התקנה ותחזוקה שייחשבו עבודות במערכת קירור או מיזוג אוויר ויחייבו רישיון. עוד קובעת ההצעה את ההכשרה והלימודים שיידרשו לכל אחד משלושת סוגי הרישיונות. ההצעה כוללת גם הוראות של אכיפה מנהלית והטלת עיצומים כספיים. 
לפי ההצעה, ייכנס החוק לתוקף בתוך שלושה חודשים מיום פרסומו, בנוגע למערכות קירור הפועלות באמצעות הקררים החדשים. עם זאת, בעלי מקצוע יורשו להמשיך לבצע עבודות במערכות הישנות ללא רישיון למשך שנה וחצי מיום הפרסום. 
בדברי ההסבר נכתב: "עם היתרונות של הוצאת גזי החממה הישנים משימוש עולים גם סיכונים חדשים, שכן הקררים החדשים כוללים גזים דליקים, נפיצים ורעילים. לאור זאת, עליית המסוכנות מחייבת הסדרה של רישוי מערך העוסקים בתחום, באופן שיבטיח שהפעולות המבוצעות בהם, יבוצעו על ידי אנשי שירות מקצועיים שקיבלו הכשרה והסמכה מתאימה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה