דיגיטל וטק

חברות התרופות הגדולות יפתחו מוצרים בטכנולוגית AI הישראלית

הפיתוח של חברת הביוטק אימונאיי ממפה את המערכת החיסונית על בסיס AI ובכך מסייעת לפיתוח תרופות. על רקע החתימה עם חברות התרופות הגדולות מחפשת החברה הישראלית עובדים נוספים המתחמים בתחום הבינה המלאכותית
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברת הביוטק Immunai, שפיתחה טכנולוגיה למיפוי מבוסס AI של המערכת החיסונית לצורך פיתוח תרופות, חתמה לאחרונה על שותפויות עם ענקיות הפארמה אסטרה-זניקה וטבע, ומרחיבה את צוותי הדאטה וה-AI. החברה ממוקדת באיסוף וניתוח נתונים מתאי מערכת החיסון לצורך יצירת תובנות מבוססות AI המסייעות בתהליכי פיתוח תרופות ומחפשת עובדים המתמחים בתחומים אלו.
הפלטפורמה שהחברה פיתחה ממפה את מערכת החיסון האנושית בעזרת מיפוי רב-שכבתי (גנומיקה, חלבונים, ועוד) ברמת התא הבודד של עשרות אלפי מטופלים וכלי בינה מלאכותית ויצרה את AMICA, מאגר התאים האימונולוגי-קליני הגדול מסוגו בעולם. באמצעות מנוע הבינה המלאכותית -Immunodynamics Engine - IDE, הפלטפורמה מזהה מנגנוני פעולה חדשים המסבירים היווצרות מחלות, ומסייעת בקבלת החלטות קליניות בתהליך פיתוח תרופות בעזרת מודל הבינה המלאכותית.
היא מאפשרת לחברות התרופות להבין את מנגנון הפעולה של התרופה, גילוי ביומרקרים לתגובה, ומציאת המינון האופטימלי לתרופה, ובכך צפוי להגדיל את סיכויי ההצלחה של הניסויים הקליניים.
Immunai מעסיקה למעלה מ-170 מומחים בישראל, ארה"ב ואירופה, בהם מעל 85 חוקרים ורופאים בעלי תואר דוקטור, ביניהם מומחים בגנומיקה, הנדסה, למידת מכונה, ביו-אינפורמטיקה ואימונולוגיה.

החברה גייסה 270 מיליון דולר בשווי שהגיע ל-1.2 מיליארד דולר בסיבוב הגיוס האחרון. Immunai משתפת פעולה עם למעלה מ-30 חברות תרופות ומוסדות אקדמיים מובילים בעולם בהם חברות תרופות מ-Fortune 100 ומוסדות אקדמיים מובילים בהם סטנפורד, ממוריאל סלואן קטרינג ומכללת ביילור לרפואה ורכשה לאורך השנים חברות בתחומי הביוטכנולוגיה.
נועם סולומון, מייסד שותף ומנכ"ל Immunai: "הפלטפורמה שפיתחנו מאפשרת לזהות את מנגנוני הפעולה של מערכת החיסון, ובמיוחד תגובות לתרופות שונות ובכך לייעל את תהליך הפיתוח של תרופות חדשות. כך למשל אפשר להשוות את מאפייני מערכת החיסון בגופו של אדם שהגיב היטב לתרופה למאפיינים של מי שתגובתו שלילית, ולהסיק מכך על הצלחת הטיפול אצל אחרים, לקבל תובנות לפיתוח תרופה מסוג חדש לגמרי או לשנות את המינונים של התרופה. הטכנולוגיה שלנו היא מהיחידות שמתמקדות בשלבי הניסויים הקליניים ומעניקה מבט הוליסטי על המערכת החיסונית, מה שמאפשר לזרז משמעותית את תהליכי הניסוי ואת הוצאת התרופות לשוק על מנת להציל חיי אדם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה