דיגיטל וטק

כך ימנעו בישראל מאיראן להרוג מטופלים בבתי החולים

מתקפות הסייבר שחווה ישראל בשנה האחרונה, ובכלל בשנים האחרונות, כבר גרמו בעבר לנזקים, בהם אף לבתי חולים, והניסיונות לחדור למקומות רגישים רק גוברים. הכל על הפתרון הטכנולוגי אותן פיתחו סטודנטיות ישראליות, אשר ימנע את האפשרות לחדור למכשור הרפואי ובכך את האפשרות להרוג את המטופל
מערכת ice |  1
מנהל ביה"ח הלל יפה בחדרה מיקי דודקביץ בהרצאה על מתקפת סייבר (צילום דוברות הלל יפה)
פתרון טכנולוגי שהציגו סטודנטיות ישראליות תאפשר להגן על מכשירי ההנשמה ומכשור רפואי נוסף מתקיפת סייבר שעלולה לגרום למות המטופל.
פתרון זה כמו פתרונות פורצי דרך נוספים להגנה על הבריאות הדיגיטלית, נחשפו בהאקתון סייבר ייחודי שהתקיים במכון הטכנולוגי HIT בחולון. האירוע, שהתמקד באיומים על מכשור רפואי ומידע רגיש, הסתיים בזכיית צוות סטודנטים שפיתח פתרון מהפכני בשם KALIBRE.
מי שזכו במקום הראשון היו אורי מור ואופק לוי, סטודנטים שנה ג' בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, יחד עם עומר ניניו ועדן כהן, סטודנטים שנה ג' בתקשורת חזותית, לאחר שפיתחו פתרון מבוסס על ניתוח נתוני כיול ממכשירים רפואיים ומשתמש בטכנולוגיות למידת מכונה כדי לזהות ניסיונות פריצה ולהתריע עליהם בזמן אמת.
על פי הנתונים, כ-40% ממתקפות הסייבר על מכשור רפואי מתמקדות בשיבוש ערכי הכיול. הדבר עלול לפגוע במכונות קריטיות כמו מכונות הנשמה ולגרום להצגת נתונים שגויים. מערכת KALIBRE מנתחת נתוני כיול מכלל המכשירים בבית החולים, מזהה סטיות מחשידות ומספקת התראות בזמן אמת – ובכך מונעת פגיעות עוד בשלבים מוקדמים.

לדברי חברי הצוות: "מעבר לטכנולוגיה המתקדמת, KALIBRE מציעה גישה חדשה לאבטחת סייבר בעולם הרפואה, עם מטרה אחת ברורה: להגן על חיי אדם ולשפר את הביטחון של צוותי הרפואה והמטופלים".
בין המשתתפים באירוע היו מומחי סייבר מובילים כמו דדי גרטלר ממערך הסייבר הלאומי, וכן נציגי תעשייה, בהם טלי מלאך-בנאים וריקי לויסמן ממרכז החדשנות של HIT. האירוע הדגים את החשיבות של שיתוף פעולה בין אקדמיה לתעשייה ביצירת פתרונות לאתגרים גלובליים מורכבים.
"ההאקתון הזה הוא לא רק תחרות," הסבירו המארגנים. "הוא הזדמנות להכשיר את הדור הבא של מהנדסים, חוקרים ויזמים, ולהראות כיצד שילוב בין יצירתיות וטכנולוגיה יכול להוביל לשינויים משמעותיים בעולם", הפתרון KALIBRE, לטענתם, הוא עדות לכך שחדשנות אמיתית נוצרת מתוך חיבור בין חזון טכנולוגי ליכולת מעשית.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כל הכבוד!
    נועם 11/2024/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רעיון מדהים! טוב לראות שהדור הבא איכותי וימשיך את עולם הסייבר.
    סגור