דיגיטל וטק

פריצת אבטחה בביט ובאשראי בישראל: "תחכום וגישה למשאבים משמעותיים"

בפעם השנייה בשבועות האחרונים: תקלה חמורה מנעה מבתי עסק בישראל לחייב לקוחות בכרטיסי אשראי, כמו גם באפליקציית ביט. הדס תמם בן אברהם, חברה בפורום הסייבר בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, סיפרה: "מתקפות מניעת שירות מבוזרת DDOS הפכו לכלי מרכזי להשבתת שירותים חיוניים, ונועדה להפריע לפעילות השוטפת בלבד"
מערכת ice |  4
העמלות שתשלמו מהיום על השימוש בביט (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, vecteezy, מתוך אפליקציית ביט)
בפעם השנייה בשבועות האחרונים: תקלה חמורה מנעה מבתי עסק בישראל לחייב לקוחות בכרטיסי אשראי, כך דיווחו הבוקר (ראשון) צרכנים ברחבי הארץ. התקלה באה לידי ביטוי בין היתר בבתי מרקחת, סופרים, תחנות דלק, חנויות אופנה (כולל בזארה), רשתות שיווק כמו טיב טעם ועוד. 
כמו כן, אותה תקלה התרחשה גם בביט. מקור התקלה הבוקר הוא בחברת הסליקה קרדיט גארד, שטענה כי חוותה מתקפת מניעת שירות על חלק משירותי החברה וספקיות התקשורת המחוברים אליה. לפני כשבועיים, שב"א (שירותי בנק אוטומטיים), קרסה בחלקה, מה שהוביל לכאוס גדול בחלק מהעסקים בישראל שלא יכולים היו לבצע פעולות ולגבות תשלום בכרטיסי האשראי.
הדס תמם בן אברהם, חברה בפורום הסייבר בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, חברת נשיאות ויו״ר ועדת קשרי חוץ וממשל וחברה בפורום הסייבר בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, סיפרה בהמשך למתקפת הסייבר הנוספת היום על פעילות כרטיסי האשראי: "מאז תחילת המלחמה נרשמה עלייה משמעותית בכל סוגי תקיפות הסייבר, ובמיוחד במתקפות מניעת שירות מבוזרת DDOS, שהפכו לכלי מרכזי להשבתת שירותים חיוניים".
בן אברהם המשיכה: "מתקפות מסוג זה פשוטות יחסית לביצוע במידה ועומדים די משאבים לתוקף, מה שקיים כאשר לדברים על קבוצות תקיפה המקבלות תמיכה ממדינות, כפי שניתן לראות באיראן. בעידן הדיגיטלי המתקדם, מתקפות סייבר הפכו לכלי שכיח בשיבוש שירותים עסקיים ופיננסיים".
עוד הוסיפה: "רק היום ראינו עדות נוספת לכך במתקפת סייבר אשר גרמה לשיבושים על תשתיות אישור תשלומים באשראי. מתקפה זו יוצרת עומס מכוון על שרתים וקווי תקשורת – מעין “פקק” מלאכותי – כך שגולשים לגיטימיים אינם מצליחים להשתמש בשירות. מתקפת  DDOS, בניגוד למתקפות אחרות שמכוונות לגניבת נתונים, נועדה להפריע לפעילות השוטפת בלבד".
בן אברהם הודתה: "היכולת להוציא לפועל מתקפה בסדר גודל כזה מעידה על תחכום וגישה למשאבים משמעותיים. תופעות אלו מוכרות בזירה הבינלאומית, שם מדינות וארגונים מוצאים עצמם חשופים לתקיפות מסוג זה. במלחמה הנוכחית בישראל בדומה למלחמות אחרות בעולם בעת הזו, הסייבר משמש כלי לחימה מרכזי".
לסיום סיפרה: "לצד עליה במתקפות מסוג זה, אנחנו עדים גם לעלייה במתקפות מתוחכמות וממוקדות יותר, המאתגרות את יכולות ההגנה של מערכות שונות. כיום, גם עסקים רבים מוצאים עצמם תחת איום המתקפות, הנעשות מתקדמות ומתוחכמות יותר, וגורמות לשיבושים נרחבים בפעילותם. הצורך להבטיח זמינות ואמינות של השירותים הולך וגובר, מה שמחייב השקעה מתמשכת ביכולות זיהוי מוקדם ובהגנה מתקדמת כדי לעמוד באיומים המורכבים של מרחב הסייבר".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    שאלה
    על הדרך 11/2024/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ואין להם גישה למספרי אשראי??
    סגור
  • 3.
    סדר עולמי חדש
    קלאוס שוואב 11/2024/12
    הגב לתגובה זו
    4 0
    מי אמר שזה לא האקרים ממשלתיים מכאן, ש"יוצרים" לנו עוד אסון... ומחכים לנו מעבר לסיבוב עם "החוק" ש"יגן" עלינו, ושהוכן מבעוד מועד? שכל אחד יעשה תחושבין שלו, וגם אם זו תיאוריה היא עדיין אפשרות
    סגור
  • 2.
    חברות של מילונים רמת הגנה אפס
    רמי 11/2024/12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    איך יכול להיות במקום לקנות בנינים מהמילארדים שאתם גורפים תשקיעו בהגנת הסייבר ואתר שלכם שכל הזמן נתקע תנו שירות גם ללקוחות .רמת הגנה של אתר בית ספר יש לכם
    סגור
  • 1.
    ולכן חייבים גם כסף מזומן (ל"ת)
    חשוב מאוד 11/2024/12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור