קריפטו

איך שם נולד? מאחורי השמות של המותגים הגדולים בקריפטו

מה עומד מאחורי השמות של פלטפורמות מובילות בקריפטו ואילו מסרים מוטבעים בהם? קויינבייס פוליגון יוניסוואפ וביננס
יוסף דולגופולסקי |  1
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בעולם המטבעות הדיגיטליים, שמות המותגים ממלאים תפקיד מרכזי בהעברת המסר והחזון של החברות. בחירת השמות למותגים אינה משימה פשוטה, שכן השם צריך להיות ייחודי, זכיר ולהעביר את מהות החברה. לדוגמה, השם "Uniswap" משלב את המילים "Uni" (אחדות) ו-"Swap" (החלפה), כדי להדגיש את הפשטות והאחדות שבפעולת ההחלפה בפלטפורמה. באופן דומה, "Chainlink" משקף את חיבור (link) הבלוקצ'יין (chain) לעולם החיצוני באמצעות אורקלס (מסדי נתונים חיצוניים שמתחברים לבלוקצ'יין).
לדוגמה, השם "Coinbase" נבחר כדי לשקף את היותה בסיס (base) למטבעות דיגיטליים (coins), כלומר, פלטפורמה מרכזית למסחר ואחסון של נכסים דיגיטליים. השם הפשוט והקליט נועד להדגיש את מטרת החברה להפוך את הגישה לקריפטו לפשוטה ונגישה לכל משתמש. מעבר לכך, השם מתייחס גם לביטקוין עצמו: "Coinbase" הוא השם שניתן לחלק הראשון של כל בלוק בביטקוין, שהוקצה לכריית מטבעות חדשים. הבחירה בשם מדגישה את החיבור הטכנולוגי העמוק של החברה לעולם הקריפטו ואת הרצון שלה להיות יצרנית ומובילה בתעשייה.
מנגד, "Polygon" נבחר כשמה החדש של פלטפורמת Matic לשעבר, במטרה להדגיש את הרב-גוניות והמורכבות של הפתרונות שהיא מציעה בהרחבת האפשרויות של רשת האת'ריום. השם "Polygon" (מצולע) מסמל את הרבדים וההיבטים השונים של הפלטפורמה, המתמקדת ביצירת רשת רב-שכבתית לפתרונות בלוקצ'יין מגוונים.
בינאנס, אחת מפלטפורמות הקריפטו הגדולות בעולם, בחרה את שמה מתוך כוונה לשקף את החזון הגלובלי שלה ואת מחויבותה למשתמשים. השם הוא שילוב של המילים "Binary" (בינארי) ו-"Finance" (פיננסים), ומדגיש את התמקדותה בפיתוח כלים פיננסיים המותאמים לעידן הדיגיטלי. השם מצביע על השאיפה של בינאנס להוביל את העולם הפיננסי החדש המבוסס על טכנולוגיות בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים, תוך שמירה על גישה חדשנית ומתקדמת. בחירה זו מייצגת את חזון החברה להנגיש את הכלכלה הדיגיטלית לכל משתמש ברחבי העולם.
טרון (Tron), רשת הבלוקצ'יין בעלת התפוקה הגבוהה, קיבלה את שמה כהשראה ישירה מהסרט ומשחקי הווידאו בסדרת "TRON". ג'סטין סאן, מייסד הרשת, הסביר כי הבחירה בשם אינה רק מחווה תרבותית, אלא גם נובעת מסיבה פילוסופית עמוקה. הסרט "TRON" מתמקד במאבק נגד שליטה ריכוזית, רעיון שמתחבר באופן טבעי לעקרונות היסוד של הבלוקצ'יין והפילוסופיה של ביזור. סאן הדגיש שזהו אחד מהעקרונות המרכזיים של טרון – יצירת מערכת מבוזרת ומשוחררת משליטה ריכוזית, המאפשרת חופש פעולה והעברת ערכים בצורה יעילה ושקופה.
השמות שנבחרו למותגים הגדולים בקריפטו אינם רק תוויות; הם מספרים סיפור, משקפים את חזון החברה ומסייעים בבניית זהות מותגית חזקה בעולם תחרותי ודינמי. הבנת המשמעות מאחורי השמות יכולה להעמיק את ההערכה לפתרונות שהחברות הללו מציעות ולהבין טוב יותר את מטרותיהן בשוק המתפתח.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כס המלכות
    חיים 12/2024/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חומר מעניין מאוד. יש לי בעיה עם "פיענוח" של טרון, שכן באנגלית throne פירושו כידע "כס"כמו כס המלכות המבטא ריכוז ושליטה דווקא, שזה לא ממש ממש מסתדר עם עקרונות של ביזור...
    סגור