השוק
כרית הביטחון הכלכלית של ישראל קטנה במעל 2.5 מיליארד דולר
ירידה של כ-2.5 מיליארד דולר ביתרות המט"ח של ישראל בדצמבר, העומדות כיום על 214.6 מיליארד דולר; יתרות המט"ח של ישראל נחשבות לגבוהות בצורה חריגה ותורמות ליציבות הכלכלית של המדינה
יתרות המט"ח של ישראל קטנו בחודש דצמבר ב-2.537 מיליארד דולר ועומדות עתה על 214.6 מיליארד דולר, כך עולה מדיווח של בנק ישראל. יתרות המט"ח מהוות 41.1% תוצר. בבנק מסבירים את הירידה בעיקר על ידי שערוך יתרות מטבע חוץ בסך של כ-3.587 מיליארד דולרים, שקוזז חלקית על ידי פעולות הממשלה במט"ח ב-1.037 מיליארד דולרים.
כזכור, יתרות המט"ח של ישראל עלו באופן עקבי (פחות או יותר), מהרבעון הראשון של שנת 2020, תקופת פריחה ואקזיטים בכלכלה הישראלית. בספטמבר השנה הגיעו יתרות המט"ח של ישראל לרמת שיא של 220.4 מיליארד דולר (קרוב ל-43% תוצר), הרמה הגבוהה ביותר אליה הגיעו מאז ומעולם; היפוך המגמה החל באוקטובר עם הפסד של קרוב לארבעה מיליארד דולר (216.074 מיליארד דולר).
יתרות המט"ח של ישראל נחשבות לגבוהות בצורה חריגה והן כרית ביטחון כלכלית משמעותית. ככזו, הן תורמות ליציבות הכלכלית של המדינה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה. יתרות המט"ח מנוהלות על ידי בנק ישראל, ומושקעות, בין היתר, בשוקי ההון בוול סטריט, על ידי מחלקת ההשקעות המיוחדת שהקים הנגיד פרופ' אמיר ירון בתוך הבנק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה