קריפטו
קריפטו - עתיד הכלכלה העולמית אלו הרשתות המובילות
בעולם הקריפטו אמון הציבור משחק תפקיד מפתח מאחר שמשקיעים מחפשים נכסים שיספקו, בנוסף לתשואה גם יציבות בטחונות וראש שקט. נסקור את הנכסים הדיגיטליים שמובילים בשני הפרמטרים
בשנים האחרונות יותר ויותר משקיעים בקריפטו נתקלים בפרוייקטים שמבטיחים תשואה לא הגיונית על הנכסים הדיגיטליים שהפרוייקטים מפתחים. צריך רק להפקיד את הנכס בחוזה חכם, לרוב נקרא סטייקינג (Staking), וכמו בתוכנית פקדון בבנק, הנכס מתחיל להניב ריבית דריבית של עשרות עד מאות אחוזים בשנה.
אבל לא כל מה שנוצץ הוא זהב. תחום הקריפטו עבר בשנים האחרונות לא מעט אירועים של קריסת נכסים, חברות ובורסות בגלל ניהול סיכונים כושל או מחסור חמור בנזילות שהייתה יכולה, לו הייתה מנוהלת כנדרש, לספק את הבטוחה במקרה של טלטלה בשוק. היום רוב המשקיעים כבר למודי ניסיון ויודעים להעריך את איכות ההשקעה על פי מרכיבים ומידע בסיסי שמוטב ללמוד על הפרוייקט לפני ההשקעה.
לרוב תשואת הריבית על ההפקדה לחוזה החכם משולמת למקשיע באותו נכס או נכס אחר כלשהו. כמובן שאין לדעת מה יהיה השווי של הנכסים האלו במועד שבו ירצה המשקיע למשוך את ההפקדה שלו. אחד מהמרכיבים החשובים הוא ה- Total Value Locked - או בקצרה - TVL זהו נתון שמציג את סך כל הסכום שנעול בחוזים חכמים ויכול להבטיח את היציבות היחסית של שווי הנכס לאורך זמן.
על פי נתונים של אתר DeFiLlama רשתות הבלוקצ'יין המובילות במספר חוזים חכמים ו- TVL, נכון לתחילת חודש נובמבר 2024 הם כמובן האתריום עם סך של 48.1 מיליארד דולר נעולים, אחריו בפער גדול רשת הבלוקצ'יין של בורסת בינאנס עם 4.5 מיליארד דולר נעולים, רשת ארביטרום עם 2.36$ מיליארד והרשתות הוותיקות פוליגון ואוואלאנצ' (Avalanch) עם מיליארד דולר נעולים לכל אחת. גם רשת סולנה מככבת בנתונים עם 6 מיליארד דולר TVL אך מספר נמוך יחסית של חוזים. רוב הפרוטוקולים ברשתות האלו מניבות תשואה שנתית סבירה של כמה אחוזים בודדים אך מספר המשתמשים, המוניטין וכמות הנזילות הם מרכיבים חשובים שמשקיעים נבונים לוקחים בחשבון במסגרת סקר השוק שלהם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה