דיגיטל וטק
טראמפ או ענקיות הטכנולוגיה: מי ישלוט באמת בארצות הברית?
אמזון, אפל, גוגל ומטא שופכות מאות מיליונים לממשל החדש של טראמפ. תרומות עתק, קשרים חשאיים והשפעה פוליטית מסוכנת - האם תעשיית הטכנולוגיה האמריקנית כבר קנתה את דרכה לשלטון?
הממשל החדש של דונלד טראמפ, שמושבע היום לנשיאות ארצות הברית, מעורר דאגה בשל הקשרים ההולכים ומתהדקים בין תעשיית הטכנולוגיה לבין הממשל האמריקאי. ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון, אפל, גוגל ומטא השקיעו סכומי עתק בתרומות לטקס ההשבעה של טראמפ, לצד תרומות אישיות של בכירים כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וטים קוק. תרומות אלה, המוערכות במאות מיליוני דולרים, מעלות חשש לשחיתות גלויה, כאשר החברות מחפשות הטבות כמו הקלות במיסוי, הקפאת תביעות רגולטוריות או גישה ישירה לחוזים ממשלתיים רווחיים, בעיקר בתחומי ההגנה והבינה המלאכותית.
במאמר דעה שכתבה אליזבת לופטו ב-The Verge, היא מבקרת את השפעת ההון של ענקיות הטכנולוגיה על הממשל החדש של דונלד טראמפ. במאמר, טוענת לופטו כי תעשיית הטכנולוגיה משתמשת בכסף כדי "לקנות פתרונות" לבעיותיה, במקום להתמקד בפיתוח מוצרים טובים יותר או בהתמודדות עם ההשלכות החברתיות של פעילותה. לדבריה, תרומות גדולות מטעם חברות כמו אמזון, אפל, גוגל, מטא ואחרות לטקס ההשבעה של טראמפ הן ביטוי גלוי לשחיתות ציבורית, כשחלק מהתורמים מקבלים בתמורה השפעה ישירה על המדיניות הממשלתית.
לופטו מציינת כיצד מנהיגי הטכנולוגיה, בהם אילון מאסק ומארק צוקרברג, מחפשים דרכים להפוך את ההשקעות שלהם לרווחיות יותר דרך חוזים ממשלתיים, הפחתת מיסוי או רגולציה מקלה. היא מצביעה על כך שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתמודדות עם תביעות אנטitrust ורגולציה עולמית, אך תחת הממשל החדש, נראה שהן מנסות לשנות את כללי המשחק לטובתן, לעיתים במחיר של פגיעה בצרכנים ובשוק התחרותי.
עוד ב-
לדברי לופטו, הכוח הכלכלי והפוליטי של תעשיית הטכנולוגיה תחת טראמפ יוביל להגברת השחיתות הציבורית ולפגיעה ברווחת הציבור. היא מזהירה מפני תרבות של "תשלום על מנת להימנע מהשלכות" שתהפוך את ארצות הברית למקום גרוע יותר לחיות בו, כשהפערים הכלכליים והחברתיים ממשיכים להעמיק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה