כסף וצרכנות

אחרי 20 שנה: אחת המסעדות האהובות בתל אביב עברה כתובת

שבוע אחרי שנסגרה ברחוב בן יהודה 182, "שילה" של השף שרון כהן עברה למשכנה החדש במלון הגימנסיה במונטיפיורי. כמה תעלה מנה לזוג?
מערכת ice | 
מטבח-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
פרק היסטורי בקולינריה התל אביבית הגיע לסיומו לפני כשבוע, כאשר מסעדת "שילה" המיתולוגית של השף שרון כהן קיימה את הסרוויס האחרון שלה ברחוב בן יהודה 182, לאחר שני עשורים של פעילות מוצלחת. המסעדה, שהפכה לאחד המוסדות הקולינריים המוערכים בישראל, עברה למשכן חדש במלון הגימנסיה ברחוב מונטיפיורי והחלה מהיום (שני) את פעילותה מחדש.
המסעדה המחודשת בעלת חזון עיצובי של האדריכל אורי בן דרור, הכולל בר מרכזי המשמש כמטבח פתוח עם אקווריומים מרשימים ללובסטרים וצדפות מרחבי העולם, וחדר פרטי אינטימי עם חצר המכונה "סלון". במרחב המחודש, המכיל 150 מקומות ישיבה, השף כהן מציע תפריט עסקית ערב זוגי במחיר 428 שקלים.
כזכור, בזמנו סיפר השף: "פתחתי את שילה כשהייתי ילד בגיל 29, יוגיסט עם שיער ארוך בלי ביטחון עצמי, מלא חששות וחרדות באמצע מיתון אי שם ב-2005", משחזר כהן את תחילת דרכו במסעדנות. בדבריו משתקפת ההתבגרות האישית והמקצועית שעבר לאורך השנים, כשהמסעדה הייתה עוגן קבוע בחייו.

לאורך שני העשורים הפכה "שילה" למוקד של חיי חברה ועסקים בתל אביב. כהן מתאר: "טסתי, בישלתי, ייעצתי, פתחתי מסעדות וסגרתי, אבל תמיד ידעתי ששילה זה הסנטר, מרכז העשייה, היצירה וכן גם הפרנסה שלי. אנשים נהנו, חגגו, סגרו עיסקאות, לפעמים רבו ולפעמים אהבו (כן גם בשירותים)."
כיום, בהתקרבו לגיל 50, מתאר כהן את עצמו בחיוך כ"בלי שיער ופחות גמיש אבל טריאתלט שאוהב את הכביש". הוא מסכם בגאווה את מורשתו בענף: "אחרי שגידלתי דורות של טבחים ואנשי פלור, אני ממשיך את שילה פשוט במקום אחר. אז נתראה פעם הבאה במונטיפיורי."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה