כסף וצרכנות

אחרי 57 שנים: אחת המסעדות האהובות בישראל הופכת לכשרה

אחרי שעברה טלטלות משמעותיות בשנים האחרונות, דולפין ים, מהמוסדות הוותיקים והאהובים בעיר הבירה, מכריזה על מעבר לכשרות מלאה החל מהשבוע הבא
מערכת ice |  1
מטבח-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
מהפך דרמטי בנוף הקולינרי של ירושלים: מסעדת דולפין ים, מהמוסדות הוותיקים והאהובים בעיר הבירה, מכריזה על מעבר לכשרות מלאה החל מהשבוע הבא. המסעדה, שהייתה במשך 57 שנה מהמעטות בירושלים שהגישו פירות ים ומנות לא כשרות, מסמנת בכך שינוי היסטורי בזהותה הקולינרית, כך על פי פספורטניוז.
סיפורה של דולפין ים שזור בהיסטוריה הירושלמית מאז הקמתה על ידי שרגא רוזנצוויג (צ'ופי). המקום, שהפך במהרה למוקד משיכה לאנשי ציבור, פוליטיקאים וחובבי קולינריה, בלט בנוף המקומי בזכות תפריטו הייחודי והאווירה הבינלאומית שהציע. מעמדה כאחת המסעדות הלא-כשרות הבודדות בעיר העניק לה מקום מיוחד בלב הקהל הירושלמי, שמצא בה פינה קולינרית יוצאת דופן בנוף העירוני.

המסעדה עברה טלטלות משמעותיות בשנים האחרונות, במיוחד לאחר פטירתו של מייסדה לפני כחמש שנים. בתקופה זו, עמדה אף בפני חשש לסגירה, אך קיבלה תנופה מחודשת כאשר עברה לידי בעלים חדשים. עינת דולב, בתו של המייסד, הצטרפה לפני כשנה להנהלת המקום, הובילה שיפוץ מקיף והביאה יועץ קולינרי לרענון התפריט.
כעת, תחת הובלתו של השף אורן ירושלמי, משיקה המסעדה תפריט חדש וכשר המשלב בין המסורת לחדשנות. התפריט המחודש והכשר מכבד את המנות הקלאסיות שליוו את דולפין ים מראשיתה, תוך שילוב מנות עכשוויות המבוססות על חומרי גלם ים-תיכוניים טריים ועונתיים. מהלך זה מסמן פרק חדש בתולדות המסעדה הוותיקה, תוך התאמתה למציאות הקולינרית המשתנה של ירושלים.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה החילוניים לא יעשו בשביל כסף (ל"ת)
    נאור 01/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור