כסף וצרכנות

41 מיליון טון בשנה: זו שיאנית גידול התפוחים בעולם

בישראל גדלים לא מעט זנים, ורוב התפוחים שאנחנו צורכים הם מתוצרת מקומית שעומדת על 100 אלף טון לשנה. איך משפיעים החגים על צריכת התפוחים?
שירה יום טוב | 
תפוחים (צילום pixabay, freepik)
התפוח, למרות מקומו המרכזי בחגיגות ראש השנה, הוא דווקא פרי שנצרך בישראל בכמויות משמעותיות לנפש גם ללא קשר לחגי תשרי. התפוח אמנם מצטלם פחות יפה מהרימון, אבל דווקא איחולי ה"שנה טובה ומתוקה" ששגורים בתקופה זו, מבוססים על המנהג לברך כך על התפוח הטבול בדבש בערב החג.
על פי נתוני משרד החקלאות, בישראל משמשים כ-25,000 דונם למטעי תפוחים נושאי פרי. היבול של שנת 2022 עמד על כ-105 אלף טונות, והערכת יבול לעונת 2023 עומדת על כ-100 אלף טונות. 
הישראלי הממוצע אוכל בשנה כ-15.5  ק"ג תפוחים. בשבוע הקניות לחג צורכים כ-79% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך ימות השנה. הזנים העיקריים הם: "גרניסמיט" (ירוק), "זהוב" (צהוב), "סטרקינג" (אדום), "פינק קריספי" (ורוד- ירוק) ו"גאלה" (אדום).

הייצור השנתי העולמי של תפוחים לעונת 2023 מוערך ב 78.4 מיליון טונות. המדינות העיקריות המגדלות תפוחים הן: סין (41 מיליון טונות לשנה), האיחוד האירופי (11.4 מיליון טונות לשנה), ארה"ב (4.3 מיליון טונות לשנה) וטורקיה (4.8 מיליון טונות לשנה).
ככלל, תפוחים אוהבים קור, לכן ישראל נמצאת בשולי האזורים המתאימים לגידול תפוחים. הרוב המכריע, כ-90%, מהתפוחים בישראל מגודל באזור הצפון, בהרי הגליל והגולן בגבהים של לפחות 600 מטר. ייבוא התפוחים לישראל בשנת 2022 עמד על כ-42.5 אלף טונות בעיקר מארה"ב ואיטליה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה