קריירה ולימודים

הטכניון חוגג הישג: אלו החוקרים שזכו במענקים בסך 150 אלף יורו

מענקי "הוכחת היתכנות" של הנציבות האירופית למחקר ניתנו לחוקרי הטכניון פרופ' ליאור גפשטיין ולפרופ' יואב שכנר. המענקים הללו יסייעו לצמד החוקרים לפתח טכנולוגיות חדשות למניעת הפרעות בקצב הלב ולמיפוי מדויק

מערכת ice | 
הטכניון (צילום יח"צ/ עמוד הפייסבוק של הטכניון)
חוקרי הטכניון, פרופ' ליאור גפשטיין ופרופ' יואב שכנר, זכו במענקים של הנציבות האירופית למחקר (ERC). מדובר במענקי PoC בסך 150 אלף יורו לחוקר, אשר נועדו להוכיח היתכנות לקדם את תרגומם של מחקרים אקדמיים ליישום ולמסחור, לרבות הקמת חברות הזנק. מענקים אלו ניתנים רק לחוקרים שכבר זכו במענקי ERC בעבר.
פרופ' ליאור גפשטיין מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט, העומד בראש המערך הקרדיולוגי ואגף המחקר בקריה הרפואית רמב"ם, יקבל את המענק לפיתוח טיפולים חדשנים לפרפור פרוזדורים. כידוע, פרפור פרוזדורים הוא ההפרעה השכיחה ביותר בקצב הלב, הפרעה מסוכנת המובילה לעלייה בתחלואה ובתמותה ולעומס כבד על מערכות הבריאות. 
במסגרת המענק שקיבל מהנציבות האירופית למחקר, יפתח פרופ' גפשטיין טיפול חדשני לפרפור עליות, טיפול העשוי למנוע גם את השינויים הנוצרים בלב כתוצאה מהפרעה זו. הטיפול הרפואי של פרופ' גפשטיין מבוסס על גישה חדשנית ששינתה את חקר המוח – כימוגנטיקה.
גישה זו רותמת מולקולות מלאכותיות ותרופות אינרטיות, שאין להן השפעה כימית על תאי היעד, לשינוי התכונות החשמליות של התא באופן המשפיע על קולטנים ספציפיים בתא.  פרופ' יואב שכנר מהפקולטה להנדסת חשמל ע"ש ויטרבי, שהתמנה לאחרונה לראש מכון אשר לחקר החלל בטכניון, זכה בשנת 2018 במענק ERC Synergy על  פרויקט CloudCT.
בפרויקט, פרופ' שכנר פיתח עם עמיתיו טכנולוגיה למיפוי עננים על סמך שימוש חכם במצלמות הרגישות לקיטוב של אור. במהלך קידום הפרויקט, קבוצת המחקר של פרופ' שכנר גילתה כי אתגרים טכניים בכיולן של מצלמות אלה פוגעים בביצועיהן וביישום הנתונים במיפוי. במסגרת הפרויקט שזכה כעת במענק, פרופ' שכנר יפתח מערכת כיול מודולרית למצלמות כאלה, שתתאים לתנאי סביבה מעשיים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה