מדדים ומחקרים

הישג לטכניון חיפה: 5 מקצועות בטופ 100 העולמי

מדד שנחאי קובע: הטכניון הוא אחד ממאה המוסדות האקדמיים המובילים בעולם בכימיה, הנדסת אוירונואטיקה וחלל, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת משאבי מים ומתמטיקה.
המוסד החיפאי הוותיק מדורג 11 בעולם מבין האוניברסיטאות הטכנולוגיות. הזינוק הגדול ביותר הוא בכימיה, ממקום 61 ל-32. בישראל: מקום 1 ב-8 תחומי מחקר

מערכת ice | 
טקס הענקת תוארי דוקטור בטכניון (צילום רמי שלוש, דוברות הטכניון)
חודשים ספורים אחרי פרסום המדד הכללי התפרסם בסוף השבוע שעבר מדד שנחאי הנושאי ולפיו הטכניון נכלל במאייה הפותחת בעולם לא רק במדד שנחאי הכללי אלא גם בחמישה תחומי מחקר ספציפיים: כימיה, הנדסת אווירונואטיקה וחלל, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת משאבי מים ומתמטיקה.
את הדירוגים הגבוהים ביותר בטבלה העולמית קיבל הטכניון בכימיה - מקום 32 בדירוג העולמי (עלייה חדה מהמקום ה-61 ב-2023) ומקום רביעי באירופה - ובהנדסת אווירונוטיקה וחלל - מקום 40 בדירוג העולמי ומקום 12 באירופה.
בזירת האקדמיה הישראלית, הטכניון מוביל בארץ בשמונה תחומי מחקר: כימיה, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה כימית, ננו-מדע וטכנולוגיה, הנדסת משאבי מים, מדעי והנדסת מזון והנדסת אוירונאוטיקה וחלל.
בחודש אוגוסט פורסם דירוג שנחאי, שהציב את הטכניון ברשימת 100 המוסדות האקדמיים המובילים בעולם ובמקום ה-11 מבין האוניברסיטאות הטכנולוגיות. מדד שנחאי, הנערך על ידי ארגון Shanghai Ranking Consultancy, הוא המדד המוביל בעולם לדירוג מוסדות להשכלה גבוהה, ומאז 2012 (למעט בשנת 2020) הוא מציב את הטכניון בהתמדה ברשימת ה-Top 100 של מדד שנחאי, בטווח הדירוגים שבין 69 ל-94. המדד הנושאי מציב את הטכניון במאייה הפותחת גם בחמישה תחומי מחקר מובילים.
"הטכניון מתמודד בזירה העולמית עם אוניברסיטאות ותיקות, גדולות ועשירות הרבה יותר," אמר נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון, "והשמירה על מקומנו בצמרת האוניברסיטאות העולמית נובעת מעבודה מאומצת ומסורה של חברות וחברי הסגל האקדמי והמנהלי, המשתלמים, דיקניות ודיקני הפקולטות, הדיקנים הכלל טכניוניים והנהלת הטכניון. מדינת ישראל עדיין נמצאת במלחמה קשה וממושכת, והאקדמיה הישראלית מתמודדת עם עוינות ועם חרמות גלויים וסמויים, אבל ישראל והאקדמיה הישראלית חזקות ונחושות להמשיך בנתיב המצוינות. לטכניון, שפתח את שעריו לפני מאה שנה, בנה את התשתיות למדינה שבדרך ופעל תמיד מתוך שליחות לאומית, יש כעת תפקיד חשוב בהתנעה מחדש של מדינת ישראל ובשיקום החברה הישראלית." 
פרופ' אפרת ליפשיץ, דיקנית הפקולטה לכימיה ע"ש שוליך, אמרה כי "הישג מרשים זה הוא עדות לעשייה המחקרית המצוינת של הפקולטה ושל אנשי הצוות המרכיבים אותה. הפקולטה מתאפיינת ברבגוניות ובמחקר בין תחומי. פסיפס מדעי זה משך אלינו בשנים האחרונות מדענים צעירים וחברי סגל חדשים ומבריקים, ואנחנו גאים בתרומתם העצומה לקידום הידע האנושי ולחינוך הדור הבא של מדענים פורצי דרך ושל מובילי התעשייה."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה