השוק
הסטארטאפ הישראלי גייס כ-106 מיליון שקל: הסוף למחלת הלב הנדירה?
חברת הסטארט-אפ הישראלית אינובנטריק (Innoventric) מפארק המדע ברחובות, המפתחת מסתם טריקוספידלי צינתורי מסוג חדש, הודיעה על גיוס סבב B של 28.5 מיליון דולר (כ-106 מיליון שקל) בהובלת קרן ההון הסיכון האמריקאית RA Capital
חברת הסטארט-אפ הישראלית אינובנטריק (Innoventric) מפארק המדע ברחובות, המפתחת מסתם טריקוספידלי צינתורי מסוג חדש, הודיעה על גיוס סבב B של 28.5 מיליון דולר (כ-106 מיליון שקל) בהובלת קרן ההון הסיכון האמריקאית RA Capital.
משקיעים נוספים שהשתתפו בסבב הם: ועדת ההשקעות של האיחוד האירופי (EIC), קבוצת BRM, JG Private Equity, ומבטח שמיר. ההון שגויס יושקע בסיום ניסוי היתכנות ראשוני (EFS – Early Feasibility Study) שמתנהל כעת בארה"ב, בקבלת אישור לניסוי פיבוטלי בארה"ב ובאירופה ובהתחלת הניסוי.
בסה"כ, מהקמתה גייסה אינובנטריק 41 מיליון דולר כשבין המשקיעים הנוספים בחברה: Agate JT Healthcare Fund, ופרופ' בנעד גולדווסר. כמו כן החברה זכתה במענקים של רשות החדשנות ותוכנית הורייזון אירופה.
אינובנטריק הוקמה בשנת 2017 על ידי אמיר דנינו, מייסד מוביל, ממציא הטכנולוגיה ומנכ"ל החברה מאז הקמתה, רפי בנארי, מייסד שותף, יזם שהקים מספר חברות ציוד רפואי וביניהן Ventor technologies (שנרכשה על ידיMedtronic ב-2009), Endospan ו-Revamp וד"ר דוד פלנר, מייסד שותף וראש יחידת הצנתורים בהדסה. החברה מעסיקה 23 עובדים, רובם בישראל.
אינובנטריק חותרת לפתור בעיה רפואית חמורה ממנה סובלים כיום 5 מיליון חולים בארה"ב ובאירופה, שהיא דליפת דם מהמסתם הטריקוספידלי (המסתם התלת צניפי, הנמצא בין העלייה הימנית לחדר הימני בלב). המחלה גורמת לירידה משמעותית באיכות החיים ולתמותה מוגברת בקרב הלוקים בה.
ב-20 השנים האחרונות עשרות חברות ניסו לפתח מוצר שיאפשר החלפת מסתם טריקוספידלי דולף בצנתור. עם זאת, עד היום רק מסתם אחד צלח את הניסויים הקליניים וזכה לאישור שיווק בארה"ב ובאירופה, עובדה שמספקת הצצה לקושי העיקרי בפיתוח מסתם טריקוספידלי צינתורי והוא הקושי לקבע את המסתם התותב באופן יציב שמספק גם אטימה בלב הפועם.
המכשיר שפיתחה חברת אינובנטריק (צילום: דודי מוסקוביץ')
אינובנטריק נוקטת בגישה ייחודית: המסתם שהיא מפתחת אינו מונח על המסתם הטריקוספידלי הטבעי – דבר שגרם למורכבות ולקושי בצנתורים – אלא מאפשר להחליף את אותה הפעולה של המסתם הטבעי באמצעות מסתם המותקן במיקום אחר. מהלך זה משיג את הפתרון המתבקש של אטימה טוטלית שאינה מאפשרת דליפה מהמסתם. כתוצאה מכך קהל רחב מאד של מטופלים יוכל לקבל טיפול מהיר ויעיל ללא כל צורך בהרדמה.
הליך ההשתלה הפשוט, כפי שנצפה בעשרות המטופלים בהם הושתל המסתם של אינובנטריק (באירופה, קנדה, ארה"ב וישראל), מאפשר השתלה הנמשכת דקות בודדות ואינו מחייב הרדמה כללית. מלבד זאת, בהיותו מוצר שאינו מושתל על גבי המסתם הטריקוספידלי הטבעי, המוצר של אינובנטריק מאפשר טיפול במטופלים שנמצאו לא מתאימים לכל אופציה טיפולית אחרת עקב אנטומיה טריקוספידלית גדולה או עקב טיפולים טריקוספידליים קודמים שלא צלחו. עד כה מטופלים אלו נותרו ללא כל אפשרות לטיפול.
שוק החלפת המסתמים בצנתור מוערך בכ-10 מיליארד דולר בשנה ובעשור האחרון הפגין שיעורי צמיחה דו ספרתיים. כיום, ישנן חברות רבות הפועלות בתחום (רובן המוחלט בשלבי פיתוח וניסויים קליניים) וביניהן ענקיות מכשור רפואי כגון: Medtronic, Edwards Lifesciences, Boston Scientific, Abbott Cardiovascular ועוד חברות הזנק רבות.
הצוות המוביל של אינובנטריק (צילום: אייל טואג)
אמיר דנינו, מנכ"ל אינובנטריק: "אנו שמחים מאוד על הבעת האמון מצד כל המשקיעים בסיבוב זה, ונרגשים לעבוד עם קבוצות השקעה מהמובילות בישראל, אירופה וארה"ב, בין אם מדובר במשקיעים מהסבבים הקודמים שממשיכים להדגים את אמונם בטכנולוגיה ובצוות החברה ובין אם מדובר בוועדת ההשקעות של האיחוד האירופי או קרן ההון סיכון הגדולה והמובילה RA Capital שהובילה את סבב ההשקעה הנוכחי".
דנינו המשיך: "עד כה הצלחנו להשלים ניסוי קליני ראשון באירופה, להשתיל את המוצר בלמעלה מ-40 מטופלים, לקבל אישור מה-FDA לניסוי היתכנות בארה"ב, ולהתחיל את גיוס המטופלים במסגרת ניסוי זה. ככל שאנחנו מתקדמים ומתרחבים לטריטוריות נוספות אנחנו רואים שיש בשוק צורך הולך וגדל בפתרון שפיתחנו".
לסיום אמר דנינו: "המימון שגויס ישמש אותנו להתקדמות משמעותית לקראת אישורי שיווק באירופה ובארה"ב ואנו מצפים לשיתוף פעולה עםRA Capital והאיחוד האירופי בהתוויית המסלול הקליני והרגולטורי שיוביל אותנו לחדירה לשווקים אלו".
עוד ב-
אנורג קונדפלי (Anurag Kondapalli), מנהל בקרן RA Capital שהובילה את סבב הגיוס, מסר: "אנחנו נרגשים לתמוך באינובנטריק שמשנה את הגישה לטיפולי TR. התוצאות הטובות שהשיגה החברה בניסוי אירופאי ראשון שלהם בבני אדם מדגימות את הפוטנציאל העצום של המסתם שפיתחה לטיפול במגוון רחב של חולים שעד כה נמצאו לא מתאימים לתיקון או להחלפת מסתם. התרשמנו מאוד מהטכנולוגיה ומההנהלה של אינובנטריק ואנחנו מאמינים שלפתרון שלהם יש פוטנציאל לשיפור משמעותי ועיצוב מחדש של עתיד הטיפול ב- TR".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה