השוק

הסטארטאפ הישראלי שעושה מהפכה בעולם הרפואה גייס כ-135 מיליון שקל

חברת הסטארטאפ OneStep, המפתחת טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית לניתוח תנועה והליכה לצרכים רפואיים, מכריזה על גיוס הון בסך 36 מיליון דולר בסיבוב מסדרה B, מה שמביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-48 מיליון דולר
מערכת ice | 
מסחר (צילום shutterstock)
חברת הסטארטאפ הישראלית OneStep, המפתחת טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית לניתוח תנועה והליכה לצרכים רפואיים, מכריזה על גיוס הון בסך 36 מיליון דולר (כ-135 מיליון שקל) בסיבוב מסדרה B.
הסיבוב הובל על ידי הקרנות Team8 ו-Vintage Investment Partners, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Aleph, 10D ו-LionBird. סיבוב הגיוס מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-48 מיליון דולר.
OneStep פיתחה פלטפורמת טיפול דיגיטלית מבוססת AI, המשתמשת בחיישנים של טלפונים ניידים ואלגוריתמיקה מתקדמת, כדי לנתח את אחד המדדים הכי חשובים לבריאות - תנועה. המוצר שקיבל אישור  FDA נמצא בשימוש נרחב על ידי בתי חולים, רשתות פיזיותרפיה, בתי אבות ויצרני מכשור רפואי.
שהוא עזר לעשרות אלפי מטופלים בתחומים כמו מניעת נפילות, החלמה מניתוחים אורתופדיים, התאמה של מדרסים ותותבות. לאחרונה, החברה השיקה פתרון גם בתחום הניטור הקוגניטיבי, להתמודדות עם אלצהיימר ופרקינסון.
 
ניתוח מודל ההליכה הופך להיות חיוני לאבחון וניהול מצבים רפואיים, בעיקר על רקע העלייה בתוחלת החיים. ההליכה היא פעולה מורכבת שמערבת את כלל המערכות בגוף, ולכן מספקת תובנות ייחודיות על מצב הגוף, מערכת העצבים, השרירים, השלד והלב.
כיום ניתוח הליכה מתבצע אך ורק במעבדות מיוחדות שעולות מאות אלפי דולרים, מצריכות קביעת תור חודשים מראש ומערבות שימוש בחיישנים רבים, דבר שהופך את המדידה לאירוע חד פעמי. OneStep מאפשרת למדוד מטופל ב-5 שניות, כל מה שנדרש הוא לשים את הטלפון בכיס וללכת מספר צעדים. התוצאות מיידיות, הניטור רציף ופסיבי.
מעל הכל, המוצר מאפשר למדוד מטופלים בסביבתם הטבעית ולנתח לראשונה מגמות, למשל כיצד המטופל הולך שונה בבוקר לעומת הערב, ברמות כאב שונות, או כיצד נראה שיפור לאחר ניתוח. התוצאות המתקבלות על ידי OneStep תואמות את ה-gold-standard המקובל בעולם, וכוללות 40 מדדים שונים. בהם אורך צעד ימין אל מול שמאל, זמן השהייה על כל אחת מהרגליים, טווחי תנועה במפרקים השונים ועוד.
הפלטפורמה של OneStep מנגישה למטופלים לא רק מדידה, אלא גם את התובנות וההזדמנויות הקליניות. מטפל יכול לראות, למשל, מה הערכת סכנת הנפילה של כל מטופל ובמה נדרש להתמקד בתהליך הטיפול. כמו כן, ניתן למיין מטופלים לפי הצורך בטיפול נוסף, ואף לייצר תיעוד מלא (Documentation) של מצב המטופל באופן אוטומטי, דבר שחוסך זמן עבודה רב.
החברה הוקמה בסוף שנת 2019 על ידי תומר שוסמן, מנכ״ל, יובל נווה, מדען ראשי, שחר דוידסון, מנהל טכנולוגיות, ועמיר מילוא, יו״ר החברה. תומר, יובל ושחר, חברים טובים ובוגרי תוכנית תלפיות, הבינו היטב את הכוח של הסמארטפון ככלי לניטור רציף, ורצו להשתמש בטכנולוגיה כדי לעזור לאנשים לשפר את מצבם הבריאותי. החברה מעסיקה כיום כ-50 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בתל אביב והשאר בארה״ב. כספי ההשקעה ישמשו להרחבת הפעילות המסחרית של החברה, לצד האצת פיתוח המוצר.
תומר שוסמן, מייסד משותף ומנכ״ל OneStep, סיפר: ״תנועה היא חיים, והבנה של תנועה היא כלי לשיפור מהותי באיכות החיים. החזון שלנו הוא שמדידת הליכה תהיה דבר יומיומי, כמו לעלות על המשקל בבוקר. לצד זאת, אנחנו מגלים שהערך הקליני של מדידת תנועה וכמות התובנות שאפשר להסיק ממנה משמעותיים בערך כמו בדיקת דם".
שוסמן הוסיף: "התחלנו בעולם השיקום, שם אנחנו עוזרים למטופלים להשיג שיקום מהיר יותר ב-45%, ולהוריד את כמות הנפילות באוכלוסיה המבוגרת ב-20%, לצד יצירה של רווח יפה וחיסכון בזמן למכוני הטיפול".
לסיום מסר שוסמן: "אבל, בסופו של דבר אנחנו מעריכים ש-1 מכל 4 אנשים צריך למדוד את ההליכה שלו באופן רציף. אנחנו בונים היום את מסד הנתונים היחיד מסוגו בעולם, ניטור רציף של הליכה אל מול רמת כאב ותוצאות קליניות, ואנחנו נדהמים לגלות קשרים שלא ידענו שקיימים. אחד מבתי החולים המובילים בחקר הסרטן משתמש בOneStep כדי למנן את הטיפול הכימותרפי למשל. וזאת רק ההתחלה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה