בארץ
סקנדל: משרד האוצר מעכב תקציב בעשרות מיליונים למיגון מיידי
משרד האוצר מעכב תקציב של עשרות מיליונים למיגון אזורים מועדים לפגיעה של טילים איראנים ושיפוץ מקלטים, בצעד שפוגע בעיקר בשכבות החלשות
משרד האוצר טרם העביר תקציב בסך 100 מיליון שקלים לצורך חיזוק המיגון ברחבי הארץ. הבקשה לתקציב, הכולל פריסת מיגוניות חדשות בישובים הנחשבים כמאוימים, הועברה על ידי צה"ל במטרה לממש אותו בטווח זמן המיידי עקב האיומים מאיראן, כך דווח בגלי צה"ל.
התקציב מורכב משני חלקים עיקריים. הראשון, ייצור מיגוניות בטון עם דלתות הדף ופריסתן באזורים מטווחים כמו גוש דן בסך של כ-50 מיליון שקלים. השני, גם כן בסך של כ-50 מיליון שקלים, לצורך שיפוץ מקלטים ציבוריים באמצעות עובדי קבלן של רשויות מקומיות.
על פי גורמים בכירים המעורים בעניין, הבקשה הועברה כבר לפני יומיים אך משרד האוצר מעכב את המימוש שלהן. כך למשל באוצר דורשים לראות את תוכניות העבודה המלאות. על פי המקורות, לולא העיכוב-היה אפשר להציב מיגוניות כבר בתחילת השבוע במקומות המועדים לכך. מי שנפגע מאי מימוש הצעד הזה הן האוכלוסיות החלשות, שלהן אין אפשרות למיגון מיטבי ונאות.
עוד ב-
במשרד הביטחון העדיפו שלא להגיב לנושא, ועד כה לא נמסרה ממשרד האוצר תגובה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



