מדדים ומחקרים
זה מה שקורה לבני נוער שמאמינים לחדשות ברשתות החברתיות
מחקר חדש מארה"ב מגלה כי בני נוער הרגישו מחוזקים ובטוחים בתקופת השיא של המגפה אם האמינו לחדשות שקראו ברשתות החברתיות. בני נוער שהיו סקפטיים ולא מיהרו להאמין חשו תחושות לחץ מוגברות
אנחנו חיים בעידן של פייק ניוז, אין ספק לגבי זה. עם זאת, בעוד שאנשים מבוגרים אמורים לכל היותר להבדיל בין אמת לבדיה, בני הנוער מתקשים עם היכולת הזו. למרות זאת, מחקר חדש חשף כי גם אם הידיעה החדשותית שבני נוער קוראים היא אמיתית או לא, הם מרגישים יותר בטוחים ופחות לחוצים אם הם בוחרים להאמין לה.
חוקרים מאוניברסיטת קורנל מעידים כי הגעת המגפה הייתה עלייה מטורפת בכמות המידע השקרי ובתיאוריות הקונספירציה - לא חדש לאף אחד מאיתנו. הדבר שהם מעידים עליו זו לא העובדה הזו, אלא הדרך שבה בני נוער בוחרים להתייחס לרשתות החבריות והידיעות שמתפרסמות בהן.
במחקר, בני נוער וצעירים הרגישו שהם יותר מחוזקים ובטוחים אם ידעו שהמידע ברשתות מבוסס ואמיתי. אלו שבטחו פחות בידיעות ולא מיהרו להאמין להן רשמו מידות לחץ גבוהות.
במסגרת המחקר תושאלו מאות בני נוער מארה"ב ובריטניה, ביחס לשימוש שלהם ברשתות החברתיות בתקופת המגפה וביחס לידיעות שקראו על המגפה עצמה. נמצא כי בני נוער שקראו על המגפה כפעמיים בשבוע לא הרגישו השפעה על הרווחה שלהם או שדווקא הרגישו השפעה חיובית מעטה מאוד.
עוד ב-
יתרה מכך, כשהרגישו טוב הסיבה לכך הייתה שהדבר נתן להם מעט בהירות וזאת רק אם בחרו להאמין לידיעה, גם אם היא הייתה לא משמחת במיוחד. המחקר אומנם חשוב אך ישנה עוד דרך ארוכה להבין כיצד להבדיל בין מקורות שונים של מידע ואיך למנוע מבני נוער להאמין לידיעות כוזבות ברשת ששולטת בחייהם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה