מדדים ומחקרים

בנק ישראל חושף: מה הריבית שאתם מקבלים בפיקדונות?

הריבית הממוצעת המשולמת על פיקדונות בחודש אוגוסט עמדה על כ-0.96%, שהיא כאמור 60% מהריבית הממוצעת של בנק ישראל באותו החודש שעמדה על כ-1.42%
מערכת ice |  7
אמיר ירון נגיד בנק ישראל (צילום דוברות בנק ישראל, freepik, Magma Images)
בנק ישראל פירסם היום (רביעי) את סקירת מערכת הבנקאות בישראל למחצית הראשונה של שנת 2022. הכלכלה העולמית לרבות המערכות הפיננסיות מתמודדות עם שורת אתגרים שהתעוררו לאחר משבר הקורונה, ושהתעצמו בעקבות מלחמת רוסיה – אוקראינה.
השיבושים בשרשראות האספקה, הביאו לעליית מחירי הסחורות בכל העולם, והאינפלציה החלה לעלות לרמות שלא נראו בעשור האחרון. בתגובה לעליית סביבת האינפלציה, בנקים מרכזיים בעולם, ובזה גם בנק ישראל, החלו תהליך של צמצום הדרגתי במדיניות המוניטרית והעלאת הריביות.

הריבית הממוצעת המשולמת על פיקדונות בחודש אוגוסט עמדה על כ-0.96%, שהיא כאמור 60% מהריבית הממוצעת של בנק ישראל באותו החודש שעמדה על כ-1.42%. עוד עולה כי הרווח הנקי של כלל מערכת הבנקאית עמד על כ-11.2 מיליארד שקל במחצית הראשונה של השנה - גידול של כ-15% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות הריבית זינקו בכ-30% והסתכמו בכ-29.2 מיליארד שקל ביוני האחרון לעומת 22.5 מיליארד שקל ביוני אשתקד.
תוצאות הבנקים כפי שמשתקפות בדו"חות הכספיים מציגים תמונת מצב חיובית – תשואות להון גבוהות, שיפור ביחסי היעילות, יחסי הון ונזילות נאותים, צמיחה בפעילות ואיכות אשראי טובה. עליית הריבית והאינפלציה מטיבה עם הבנקים בטווח הקצר, נוכח עליה בהכנסות הריבית, מה שהשפיע בין היתר על התשואה להון שרשמה מערכת הבנקאות בתום המחצית הראשונה לשנת 2022 ועמדה על 15.8%.
עם זאת, במבט צופה פני עתיד, ישנה אי-ודאות לגבי המשך ההתפתחויות הכלכליות, שעלולות להשפיע לרעה בהמשך גם על רווחיות מערכת הבנקאות בשל חשש לפגיעה באיכות האשראי נוכח פגיעה ביכולת הלווים להמשיך ולעמוד בהחזרי הלוואותיהם. על רקע האמור, נדגיש כי כלל הבנקים במערכת שומרים על יחסי הון גבוהים מדרישות ההון המזעריות שקבע הפיקוח על הבנקים.
בצד חסכונות הציבור, עליית ריבית בנק ישראל תורגמה גם לעליה מסויימת בריבית על פיקדונות הציבור, עליה המסבירה בחלקה את בחירת משקי הבית בתקופה זו להעביר חלק הולך וגדל מכספיהם שהופקדו בחשבונות העו"ש (שאינם נושאי ריבית), לפיקדונות הנושאי ריבית. משכך, ובהמשך לרפורמות השונות שהוביל בנק ישראל בתקופה האחרונה במטרה להגביר את השקיפות ולחזק את כוחו של הלקוח, החל בנק ישראל לפרסם את שיעורי הריבית המשולמים בפועל על-ידי כל אחד מהבנקים בעד פיקדונות שקליים, ואת שיעור הריבית על אשראי לזמן קצוב בריבית משתנה למשקי הבית, זאת כדי לתת ללקוחות כלי פשוט שיסייע להם להעריך את כדאיות התנאים המוצעים להם בבנקים השונים.
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    יוקר המחייה - רבית
    אזרח 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המחירים עולים השוק חופשי .. אתם בנוסף במקום להקל על האזרחים פועלי ומעלים ריבית עכשיו גם המשכנתאות עולות הרבה יותר וגם המחירים ממשיכים לעלות השבוע מוצרי החלב . אתם פשוט מחסלים את האזרחים שוברים אותם דרך הריבית היקרה בנוסף לעליות המחירים שקורות למרות המשחקים שלכם . אתם מנותקים מהעם
    סגור
  • 6.
    חזירות
    יוסף 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כך ששמים חייזרים כמו הפרצוף הזבל ,תפקידו לזיין את משקי הבית להחנוק אותם ! והוא חיתכמו מלך הזבל ,עד שיורידו אותו בקרוב אמן !
    סגור
  • 5.
    גנבים וגזלנים ועושקי העם הבנקים (ל"ת)
    שי 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    וואי , הבנקים דואגים לעתידם
    מסיקה בטי 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איזו צביעות, להרוויח 22 מיליארד במחצית, והוא דואג לעתיד , אוי אוי אוי, מסכנים הבנקים, אולי בעתיד ירוויחו 2 מיליארד פחות ?????
    סגור
  • 3.
    נגידי בנק ישראל ישנים כבר 50 שנה
    אזרח 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם מתעוררים רק בדי להתחבר עם הבנקים וחברות. מה שנאמר שנותנים 60% כנראה זה משולם רק למקורבים הבנקים נותנים היום לאזרח 0.05% וכמובן שמסום זה מנוכה מס הכנסה בקיצור גנבים
    סגור
  • 2.
    ב.ישראל פרסם ריבית ספטמבר וחודשיים לא עידכן (ל"ת)
    קשקשנים 11/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    בבנקים
    בנק ישראל מעיד עלהגז 11/2022/16
    הגב לתגובה זו
    8 0
    ומה בעצם הוא עושה ??? כלום !!! יתירה מכך מעלה חשש ליציבות הבנקים שטוחנים כסף בערימות .גועל נפש צריך לתבוע את ,הבנקים ואת בנק ישראל והמפקח על הבנקים בתביעות ענק יצוגית
    סגור