מדדים ומחקרים
התגלתה התרופה לעיוורון? לא תאמינו מניין מגיע השתל החדש
שתל חלבון שמקורו בעור של חזיר יכול לשחזר את הראייה של אדם עיוור, כך על פי מחקר חדש. חוקרים מצאו שאף אחד מהאנשים שעברו את הניתוח עדיין לא התמודד עם עיוורון שנתיים לאחר מכן. יתרה מכך, שלושה אנשים שהיו עיוורים קיבלו בסופו של דבר ראייה של 20:20 לאחר ההליך פורץ הדרך
שתל חלבון שמקורו בעור של חזיר יכול לשחזר את הראייה של אדם עיוור, כך על פי מחקר חדש. חוקרים מצאו שאף אחד מהאנשים שעברו את הניתוח עדיין לא התמודד עם עיוורון שנתיים לאחר מכן. יתרה מכך, שלושה אנשים שהיו עיוורים קיבלו בסופו של דבר ראייה של 20:20 לאחר ההליך פורץ הדרך.
השתל, העשוי מחלבון קולגן מעור חזיר, דומה לקרנית האנושית - השכבה השקופה החיצונית ביותר של העין. קרניות פגומות גורמות לעיוורון אצל יותר מ-12 מיליון אנשים ברחבי העולם. בדרך כלל, רופאים יכולים לשחזר את הראייה של חולים רק על ידי ביצוע השתלת קרנית אנושית מתורם. עם זאת, רק אחד מכל 70 אנשים הזקוקים להשתלת קרנית יכול לקבל כזו.
החוקרים אומרים שההשתלה הזו מסוגלת לייצור המוני ויש לה חיי מדף של שנתיים, בעוד שקרניות שנתרמו על ידי בני אדם חייבות להגיע לחולים תוך שבועיים. הטכנולוגיה החדשה יכולה לעזור לאנשים במדינות עניות יותר שבהן השתלות קרנית אנושיות נדירות במיוחד.
לצורך המחקר, צוות משבדיה גייס 14 אנשים עיוורים ושישה אנשים בעלי ראייה חלקית מהודו ואיראן. המשתתפים סבלו מהמחלה קרטוקונוס, שבה הקרנית הופכת כל כך דקה שהיא עלולה להוביל לעיוורון.
חברי המחקר מצאו שאף אחד מ-14 המשתתפים שהיה עיוור לפני הניתוח נשאר עיוור לאחר מכן. שלושה מהמשתתפים ההודיים שהיו עיוורים קיבלו ראייה מושלמת לאחר ההשתלה. איש לא דיווח על סיבוכים במהלך הניתוח או לאחר מעקב של שנתיים.
המטרה העיקרית של המחקר הייתה לבדוק אם השתל בטוח לשימוש. הצוות מציין שהיעילות של ההשתלה הייתה מדהימה. כדי לעשות זאת, הצוות השתמש במולקולות קולגן שהגיעו מעור חזיר שטוהרו מאוד ויוצרו בתנאים מחמירים לשימוש אנושי. עור החזיר אינו זהה לסוג שבו משתמשת תעשיית הבשר, מה שהופך אותו לקל לגישה ומשתלם מבחינה כלכלית.
המטרה העיקרית של המחקר הייתה לבדוק אם השתל בטוח לשימוש. הצוות מציין שהיעילות של ההשתלה הייתה מדהימה. כדי לעשות זאת, הצוות השתמש במולקולות קולגן שהגיעו מעור חזיר שטוהרו מאוד ויוצרו בתנאים מחמירים לשימוש אנושי. עור החזיר אינו זהה לסוג שבו משתמשת תעשיית הבשר, מה שהופך אותו לקל לגישה ומשתלם מבחינה כלכלית.
כאשר החוקרים בנו את השתל, הם ייצבו את מולקולות הקולגן הרופפות כדי ליצור חומר חזק ושקוף שיכול לעמוד בטיפול והשתלה בעין. ניסוי קליני גדול יותר חייב להתקיים לפני שמדענים יוכלו להכריז שהוא בטוח ויעיל מספיק כדי להתגלגל בבתי חולים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.לכהוד האידיוט שכתב את המאמראלף 08/2022/16הגב לתגובה זו0 0מדובר רק במחלה שנקרטתצקרטןקונוס וזה קורה בקאנית שזאת העדשה החיצונית של העין. בקטע שמול האידון נוצרת תלולית של תאים שמעוותת את האור הנכנס לעין. ואז הטיופןל המדובר. אז לפנימהדרמות ונחרטוט תבדקו כמה שטויות אתם מפרסמיםסגור
-
5.אני בן 71 וסובל מקרטוקונוס האם יש סיכוי לראיה 20:20 ?צדוק 08/2022/15הגב לתגובה זו0 0כל הכבוד להפתעה ומצאו פיתרון לחזירים בחיפה...סגור
-
4.וואו בשורה משמחת, הלוואי ויתגלו עוד הרבה רפואות למחלות! (ל"ת)יש תקווה!!! 08/2022/13הגב לתגובה זו9 0סגור
-
3.עיוורוןאזרחית גמלאית 08/2022/13הגב לתגובה זו6 0הלואי והיה אפשר להציל אנשים עיוורים.בהצלחהסגור
-
2.סוף כל סוף משהו טוב לשם שינוייפתח 08/2022/13הגב לתגובה זו8 0לצד כל החדשות הגרועות כמו הקטל בכבישים והתחזקותו של נתניהו והימין הקיצוני בכל זאת יש קצת תיקווה ואור. המדע והרפואה שיחזיר את הראייה לעיוורים ולקויי ראייהסגור
-
1.גם אם העוורון.....שיר 08/2022/13הגב לתגובה זו2 0גם אם העוורון חלקי ?סגור