מדדים ומחקרים

סקר המכון הישראלי לדמוקרטיה: ירידה דרמטית באמון הציבור במשטרה

סקר המכון הישראלי לדמוקרטיה חושף ירידה חדה באמון הציבור במשטרה, עם פערים פוליטיים עמוקים בין הציבור היהודי לערבי. הסקר מצביע על תחושת פחד גואה מהפשיעה והשפעת לחצים פוליטיים על מינויים במשטרה
מערכת ice | 
משטרת ישראל (צילום shutterstock)
סקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה, המתפרסם לכבוד כנס ביטחון לאומי ודמוקרטיה, מצביע על ירידה חדה באמון הציבור במשטרה. השיעור הכללי של נותני האמון במשטרה עומד כיום על 39% בלבד בקרב הציבור היהודי, ירידה משמעותית לעומת 59% שהביעו אמון בעקבות אירועי השבעה באוקטובר 2023. בקרב הציבור הערבי, האמון במשטרה ירד גם הוא, ובסוף אוקטובר 2024 עמד על 25%, לעומת 38% בדצמבר 2023.
הסקר מצביע על פערים עמוקים בין המחנות הפוליטיים, כאשר בקרב הציבור היהודי מצביעי הימין נותנים אמון במשטרה בשיעור של 50%, בעוד שמצבעי המרכז והשמאל נתונים בשיעור של 25% ו-15% בלבד, בהתאמה. השוני בהערכות כלפי המשטרה מתבהר גם בהיבטים של תפיסת ההוגנות והמקצועיות שלה, כאשר רוב מצביעי הימין תופסים את המשטרה כהוגנת, לעומת מיעוט בשמאל ובמרכז.

נתוני הסקר גם מצביעים על תחושת פחד מפני פשיעה גואה, במיוחד בקרב הציבור הערבי, שבו 68% חוששים מאלימות חמורה או ירי. בקרב הציבור היהודי, שיעור זה עומד על 36%. פחד זה, לצד ירידה באמון, מעורר דאגה לגבי תחושת הביטחון האישי בישראל, במיוחד לאור העלייה בפשיעה ובגל הרציחות של השנים האחרונות.
בנוגע להיערכות משטרת ישראל למינויים, רוב הציבור (60.5%) סבור כי כדי לשמור על עצמאות המשטרה, על השר לביטחון לאומי להימנע ממעורבות במינויים. עוד מצביע הסקר על דאגה מכך שלחץ פוליטי משפיע על החלטות המשטרה.
לסיכום, הסקר חושף תמונה עגומה של חוסר אמון, חוסר בהירות בנוגע למקצועיות המשטרה, ופערים פוליטיים עמוקים, הממחישים את האתגרים שהמשטרה עומדת בפניהם כדי לשמור על תמיכתה של החברה הישראלית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה