מדדים ומחקרים
אגף הכלכלן הראשי חושף: כך משלמים שכירים יותר מס מבעלי חברות
בפרק מס חברות מתוך דוח הכנסות המדינה לשנים 2021-2022, מאשש אגף הכלכלן הראשי את החששות של השכירים: הם אכן משלמים יותר מס מהחברות. כך זה עובד
אגף הכלכלן הראשי מפרסם את פרק מס חברות מתוך דוח הכנסות המדינה לשנים 2022-2021 היום (שלישי) עם נתונים מעניינים בכל נושא המיסוי על יחידים לעומת חברות, גם במצב של חלוקת דיבידנד.
על פי הדוח, שכירים בישראל משלמים מס הכנסה הנקבע לפי מדרגות המס, כך שככל שההכנסה גבוהה יותר, המס על ההכנסה השולית גבוה יותר. בשיא המדרגות, על הכנסות שמעל 698 אלף שקל בשנה נכון לשנת 2023, שיעור המס מגיע ל-47%. שכירים בעלי הכנסה גבוהה נדרשים לשלם בנוסף גם "מס יסף" של 3% נוספים. כך ששיעור מס ההכנסה לעבור שכירים בישראל עומד על כ-50%. על זה כמובן יש להוסיף מיסוי נפרד לביטוח לאומי ומס בריאות, ללא אפשרות לקיזוזי מס מסוימים, כמו מע"מ, שזמינים לחברות ולעצמאים.
מס על רווחי חברות ובעלי מניות הוא למעשה מס דו שלבי. בשלב הראשון יש את מס החברות בישראל, 23% המוטלים על הרווח הנקי של החברה, כלומר – כבר אחרי שהזדכתה על המע"מ ששילמה. השלב השני מגיע כאשר חברה מחלקת את הרווחים כדיבידנד לבעלי המניות, אז מוטל מס עליו נוסף של 25%; במקרה של בעלי מניות עיקריים כמו בעלי שליטה – שיעור המס יכול להגיע ל-30%. כך, שיעור המס הכולל על הרווח המחולק יכול להגיע לכ-48.4% – נמוך משיעור המס המרבי המוטל על שכירים (50%).
לפער הקטן הזה של 1.6% יש השלכות כלכליות. חברות רבות נמנעות מלמשוך את כל הרווחים שלהן כדיבידנד – או "כולאות" אותם – כדי להימנע מתשלום המס הנוסף על חלוקת הרווח. במקום זאת, הן עשויות להשתמש ברווחים להשקעות נוספות ולהרחבת הפעילות. במקרים אחרים, חברות ממתינות לתקופות בהן רשויות המס יציעו "מבצעים" או הקלות לתשלום על רווחים כלואים, שיאפשרו לאותן חברות למשוך אותם עם מס מופחת.
עוד ב-
גם תכנון מס שנקרא "חברות ארנק" הפך לפופולרי בישראל: מדובר במבנה תאגידי שבו שכירים בכירים או עצמאים מקימים חברה אישית, מושכים חלק מהרווחים כשכר ומשאירים את השאר בחברה כדיבידנד או כרווח כלוא. כך הם יכולים להמתין לשינויי מיסוי או למבצעים שיעודדו אותם למשוך את הכסף בתנאים מיטיבים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה