מדדים ומחקרים
ישראל בסכנת קריסה כלכלית: כ-80% מהעסקים נאבקים לשרוד
סקר חדש מראה כי יותר מ-80% מהעסקים חווים ירידה משמעותית בהכנסות, כאשר מחציתם מדווחים על צניחה של למעלה מ-65% במחזור העסקי
המלחמה המתמשכת בצפון מותירה את בעלי העסקים הקטנים באזור הגליל המזרחי והגולן במאבק הישרדות יומיומי. סקר חדש שערכו במכללה האקדמית תל-חי ואשכול גליל מזרחי חושף תמונת מצב קודרת: יותר מ-80% מהעסקים חווים ירידה משמעותית בהכנסות, כאשר מחציתם מדווחים על צניחה של למעלה מ-65% במחזור העסקי. שמונה מתוך עשרה בעלי עסקים מביעים חשש כבד כי ללא שינוי מהותי, עסקיהם לא ישרדו את המשבר.
על פי YNET, בקריית שמונה המפונה, גלעד אהרונסון, יזם בתחום הפודטק, מסרב לכבות את מכונות הייצור במפעל החטיפים הבריאים שלו. "מה שקורה פה זו קריסה מוחלטת. הכל פה מת", הוא מעיד, אך ממשיך להיאבק מתוך אמונה שהמשך הפעילות העסקית חיונית לעתיד האזור. במקביל, גיא פרנס, יזם משקיות אחסון רב-פעמיות מבית הלל, נאלץ להתמודד עם קריסת מערך ההפצה וההובלה, כאשר חברות השילוח מסרבות להגיע לאזור.
סוגיית הפיצויים והסיוע הממשלתי מעוררת מחלוקת בקרב בעלי העסקים. בעוד שהמדינה מציעה מקדמות במסגרת "המסלול האדום", רבים חוששים שמדובר ב"חרב פיפיות" - במיוחד לאור החשש שיידרשו להחזיר את הכספים בתוספת ריבית והצמדה, כפי שקרה בתקופת הקורונה. לאון קרסקוביץ, בעל חנות מחשבים ותיקה, מזהיר ב-YNET כי "אנשים מבזבזים את הכספים שהם מקבלים ואחר כך יבכו", ומדגיש את הצורך בניהול פיננסי זהיר של כספי הפיצויים.
עוד ב-
העתיד המעורפל והיעדר תוכנית ממשלתית ברורה לשיקום האזור מעיבים על תקוות ההתאוששות. בעלי העסקים מחפשים פתרונות יצירתיים, כמו יוזמתו של גיא פרנס לחבר בין עסקים מקומיים ליהדות צפון אמריקה במטרה לפתוח שווקים חדשים. "אנחנו מחפשים תמיכה וקשרים לשווקים מעבר לים, לא נדבות", הוא מדגיש, מתוך תקווה שהכלכלה המקומית תוכל להתאושש ולצמוח מחדש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה