נדל"ן ותשתיות

גלגל הצלה לענף הבנייה? "הפחתת התלות בפועלים זרים בישראל"

שישה מחקרים אקדמיים בתחום הבנייה יקבלו מימון בהיקף של כ-3 מיליון שקל. הם צפויים לקדם טכנולוגיות חדשניות, תכן וייצור מבנים מודפסים בתלת מימד, דיגיטציה ותיאום דיגיטלי בענף הבנייה, אדריכלות חדשנית ברת קיימא ועוד. שר המדע והטכנולוגיה אקוניס: "מיזם ראשון מסוגו". שר הבינוי והשיכון גולדקנופף: "יאפשר התייעלות והתפתחות"
מערכת ice | 
נדל"ן (צילום vecteezy, פלאש 90)
משרד הבינוי והשיכון ומשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה הודיעו לראשונה היום (חמישי), כי נבחרו שישה מחקרים באקדמיה ומכוני המחקר, שיקבלו מימון בהיקף של כ-3 מיליון שקל. ענף הבניה בישראל מהווה חלק משמעותי וחשוב בפעילות הכלכלית של המשק, הן בהיקף התוצר הענפי ושיעורו בתוצר הכללי של המשק, כאשר הבנייה למגורים מהווה מרכיב משמעותי ביותר, לרבות התשתיות התומכות.
צרכי הדיור לעשורים הקרובים ילכו ויגדלו בשילוב עם מגמת גידול אוכלוסין והצטופפות במרכזי הערים. לאור זאת, ישנה חשיבות גבוהה לשיפור פריון העבודה של ענף הבנייה באמצעות יישום והטעמה של טכנולוגיות אשר מייעלות ומשפרות את איכות ותהליכי הביצוע. המחקרים זכו במטרה לקדם את התחומים הבאים: טכנולוגיות חדשניות, תכן וייצור מבנים מודפסים בתלת מימד, דיגיטציה ותיאום דיגיטלי בענף הבנייה, אדריכלות חדשנית ברת קיימא, חומרים חדשים לבנייה ויישום חכם של חיישנים בתהליכי הבנייה.
תמיכה במחקרי חדשנות בענף הבנייה היא אמצעי משמעותי במתן מענה לצרכי הדיור העכשוויים והעתידיים, התמיכה תאפשר להתניע את פיתוחן של טכנולוגיות חדשניות בסקטור הבנייה, לקדם יישום והטמעה של כלים ואמצעים מתקדמים לשיפור הענף ולתרום ליכולתה התחרותית של מדינת ישראל ולמקם אותה בחזית הידע והמחקר העולמי בתחום זה.
 
שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף: "משרדנו שם לו למטרה להתמודד עם משבר הדיור באמצעות כלים רבים ומגוונים. אחד הכלים המרכזיים למימוש המטרה הוא קידום חדשנות בענף הבנייה. אנו מאמינים כי הטמעה של שיטות חדשניות בענף הבנייה תאפשר התייעלות והתפתחות בענף. אני מאחל בהצלחה באופן אישי לכל העוסקים במחקרים בתחום, סומכים עליכם".
שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס: "משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה בראשותי, רואה חשיבות רבה בהשקעה בטכנולוגיות בנייה שיסייעו להורדת מחירי הדיור והפחתת התלות בפועלים זרים בענף הבנייה בישראל. המיזם הזה הוא ראשון מסוגו והצלחתו חשובה מאוד בעת הזאת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה