נדל"ן ותשתיות

ענף הנדל"ן מתאושש? זה הפתרון למצוקת העובדים הזרים

התאחדות הקבלנים בוני הארץ, השלימה הכנות למיונים של עובדי בניין ותשתיות בהודו, סרי לנקה ואוזבקיסטן שעתידים להתחיל בשבוע הבא. הבאתם, נועדה כמענה למחסור בעובדים שמשתק את רוב פעילות ענף הבנייה והתשתיות בישראל. בהתאחדות המעריכים כי ראשוני העובדים הזרים ינחתו בישראל כבר בתחילת ינואר
מערכת ice | 
נדל"ן (צילום דוד פרימן)
התאחדות הקבלנים בוני הארץ השלימה את ההכנות ועומדת להתחיל את מבחני המיון לעובדים הזרים לענף הבנייה והתשתיות בשבוע הבא. לאורך השבוע שעבר השלימה משלחת בראשות המנכ"ל ההתאחדות, תת אלוף (מיל.) יגאל סלוביק וסמנכ"ל ומנהל אגף כוח האדם והכלכלה בהתאחדות, יצחק  גורביץ, את ההכנות לביצוע מבחני מיון לעובדי בניין בהודו, באוזבקיסטן וסרי לנקה. אלה יהיו המדינות הראשונות מהן יגיעו העובדים הזרים החדשים לענף.
מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ נמסר, כי המיונים יחלו כבר בתאריך 26 בדצמבר והצפי הוא למתן אישור לאלפי עובדי בנייה ותשתיות בכל שבוע. להערכת ההתאחדות, ראשוני העובדים החדשים ינחתו בישראל בתחילת חודש ינואר.  
נזכיר, כי בשבועות האחרונים התקבלו, בעקבות לחץ של נציגי ענף הבנייה והתשתיות סדרת החלטות של המדינה במטרה לטפל מיד במחסור הענק בעובדי בנייה ותשתיות, בשל הפסקת עבודתם של מעל 82,000 עובדים פלשתינים, שעבדו באתרי בנייה ותשתיות בישראל עד לחגי ספטמבר. לכך נוספה עזיבה של אלפי עובדים זרים את ישראל עם פרוץ המלחמה.
בהחלטת הממשלה נכללו מספר הוראות, בהן: הגדלת מכסת העובדים הזרים מ-20,000 ל-50,000 והבאת 10,000 עובדים זרים ראשונים על ידי המגזר העסקי לשם קיצור הבירוקרטיה. התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הגוף המייצג את קבלני ישראל מול המדינה, תקצה גם הפעם, כפי שעשתה לאורך השנים, אנשי מקצוע מומחים שעורכים מבחנים מעשיים לעובדים במדינות המוצא שלהם. תאגידי כוח אדם ייעודיים לענף הבנייה והתשתיות ימשיכו לקלוט את עובדים הללו ולהעסיק אותם תחת פיקוח הממשלה.
ביקור ההכנה של נציגי ההתאחדות בהודו וסרילנקה הסתיים בהצלחה ובמסגרתו בוצעו כלל התאומים הנדרשים לפתיחת מהלך גיוס ומיון של רבבות עובדים ממדינות אלו לעבודה בענף הבניה והתשתיות בישראל.
מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ, יגאל סלוביק מסר: "הבאתם המהירה של העובדים שנמיין על ידי משרד הבינוי והשיכון והרשות לאוכלוסין והגירה תהווה 'מנת חמצן' משמעותית לענף שרובו אינו פועל מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. הצורך להביא רבבות עובדים בפרק זמן קצר מאוד מחייב את המגזר העסקי והממשלה לחשיבה יצירתית, הסרת חסמים ושיתוף פעולה מרבי להשגת המטרה. רק שיתוף פעולה שכזה יוכל לייצר רציפות ממשית של הגעתם המהירה של עובדים מרחבי הגלובוס. פעילות זו מבוצעת למען עתיד ענף הבניה והתשתיות ולמען עתידה הכלכלי של ישראל ותושביה"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה