נדל"ן ותשתיות

אומנות פינת נדל"ן: פסטיבל יצירה יתקיים בבניין המיועד להריסה

עמרי דויד בן אבי, אוצר האירוע: "אנחנו בונים קונספט שלם שמטרתו לספק חוויה אחרת של יצירה והגשמת חלומות. מרגש במיוחד יהיה החיבור שהאירוע יאפשר להורים ולילדים לשבור יחדיו את גבולות היצירה, לצבור חוויות משמעותיות, כאלה שהיומיום העירוני העמוס והשוחק בדרך אינו מאפשר להם, ולקחת חלק באירוע שמקדם ערכים של קיימות, מחזור ויצירה"
מערכת ice | 
פנקס 24 (צילום עמרי דויד בן אבי)
בסוף השבוע הקרוב ישנה את פניו בניין ותיק המיועד להריסה ברחוב פנקס 24 בתל־אביב ויארח לשלושה ימים את מה שעומדת להיות סדנת יצירה "עשה זאת בעצמך" (DIY) הגדולה בתולדות העיר ללא הפסקה. האירוע עומד להיות בסימן מִחזור וקיימות. משתתפי האירוע צפויים להשתמש במאות קילוגרמים של חומרי גלם ממוחזרים או יד שנייה המובאים לאירוע שישמשו בתהליך היצירה. באירוע צפויים להשתתף אלפי אנשים בני כול הגילים שיפגשו עשרות אומנים ואומניות ממגוון תחומים. הם יתנסו ביצירה שהם יבצעו במו ידיהם ובסופו של הביקור באירוע ילכו לביתם עם יצירה חדשה.
באירוע ישתתפו מעצבי פנים, מעצבי אופנה, מעצבי מוצר, מעצבי תאורה, אומני צבע, אומני עץ, מומחי גינון, ארט דירקטורים ועוד, והייחוד הוא בכך שהם לא רק יציגו חלק מהעבודות שלהם, אלא הם יהיו זמינים למבקרים כדי להגשים להם חלום של יצירה במו ידיהם – הפנינג של DIY מודרך לכול המשפחה. זה יכול להיות צעצוע, בגד, אדנית או רהיט, ברמה של מתקדמים או מתחילים, למבוגרים או לילדים – כול אחד יוכל לשלב עבודה של ראש וידיים.
כול דירה בבניין תשמש מתחם יצירה עצמאי ובעל קונספט אומנותי אחר: סדנת עיצוב ונגרות לבניית ריהוט בר קיימה, סדנת דמיון בעץ לילדים ולילדים בנפשם, סדנת שתילה, סדנה לעיצוב ובנייה של גופי תאורה, מוזאון חומרים – שכולל דירה המחולקת לתחנות, ובכול תחנה יהיו מסודרים חומרי גלם שונים ויחד עם מעצב יקבלו המבקרים כלים והשראה לביצוע של יצירה עצמאית, סדנה לעיצוב והכנה של צעצועים ומשחקים, סדנאות תפירה וטקסטיל, חדר צבע בו תינתן לכול מבקר הזדמנות לשחק וליצור בצבע בחופש מוחלט, חדר בקשה להתחדשות בו יבטאו המבקרים את משאלותיהם ועוד. בחדרים האחוריים של הבניין גם יתארח בר קוקטיילים למי שתהליך היצירה יגרום לו לצמא או צריך מעט השראה בשקט וברוגע שלו.
אלא שהאירוע לא מסתפק רק ביצירת DIY של הקהל הרחב, והוא גם ישמש אכסניה לאומנות ואומנים – ציירים, מוזיקאים ועוד. לדוגמה, תוצג מיני תערוכה בחדר המדרגות וגלריות אומנות יוקמו בתצורת Pop Up ברחבי הבניין. כמו כן, מארגני האירוע יסירו את קירות חזית הבניין שבקומה הראשונה ויפתחו אותה להופעות מוסיקליות שניתן יהיה לצפות בהן מהרחוב, ואשר גם ישודרו בלייב סטרימינג. ביום חמישי 18.5 יופיע די.ג'יי אלון סוסקין, ימשיך בשישי 19.5 עם סשן ג'אם שכונתי פתוח לכולם, ובשבת 20.5 הופעת צהריים של המוזיקאית יערה שאוליאן.
האירוע הוא יוזמה של חברת Ewave Nadlan, המתמחה בפעילות התחדשות עירונית בתל־אביב ומחוצה לה, בשיתוף אוצר האירוע – עמרי דויד בן אבי. החברה, הפעילה במרחב העירוני של הרובעים 3 ו-4 בעיר, ביקשה לייצר חגיגה קהילתית אשר שמה דגש על יצירה משותפת, התחדשות וצמיחה מתוך ההריסות. יש לציין כי לחברה היו בעבר מספר מיזמים נוספים אשר חיברו בין העולמות של נדל"ן ויצירה. האחד – מחווה לקולנוע זוהר ומועדון הליקוויד אשר שכנו במבנה ישן שנהרס ונבנה מחדש בדרך שלמה 117, השני בפופ אפ גאלרי עם מיקוד באומנות גראפיטי שהתקיים ברחוב הקונגרס, והשלישי – מיזם גראפיטי בו ניתנה האפשרות לאמני רחוב ליצירה חופשית על גדרות הפרויקטים של החברה בדרום תל־אביב.
אסף כהנר, מנכ"ל חברת Ewave Nadlan, יוזמת האירוע: "המבנה עומד לעבור הריסה במסגרת פרויקט התחדשות עירונית, שהוא תהליך מבורך כשלעצמו. אלא שאסור לשכוח שכול אירוע של הריסה ובנייה מחדש של בניין בלב עיר צפופה תמיד יהיו בו גם יסודות של טראומה לשכונה ולשכנים. חשבנו איך נוכל לתרום לסביבת המגורים, לפרגן ולשתף כבר בשלב הזה, לפני שמבצעים את הריסת הבניין. הפתרון שלנו היה אירוע יצירה ענק, אטרקציה חברתית-אומנותית, שמטרתה לאפשר לציבור הרחב ליצור במו ידיו, להתחכך עם ערכים של קיימות ומחזור, ולייצר פלטפורמה עירונית לחיבורים וקישורים בין אנשים מתחומים שונים".
עמרי דויד בן אבי, אוצר האירוע: "אנחנו בונים קונספט שלם שמטרתו לספק חוויה אחרת של יצירה והגשמת חלומות. מרגש במיוחד יהיה החיבור שהאירוע יאפשר להורים ולילדים לשבור יחדיו את גבולות היצירה, לצבור חוויות משמעותיות, כאלה שהיומיום העירוני העמוס והשוחק בדרך אינו מאפשר להם, ולקחת חלק באירוע שמקדם ערכים של קיימות, מחזור ויצירה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה