נדל"ן ותשתיות

טראלייט רוכשת מערכות סולאריות ב-48 מיליון דולר

במסגרת תחילת הקמת פרויקט הענק התענך 1: חברת האנרגיה המתחדשת טראלייט תרכוש מערכות סולאריות מהחברה הסינגפורית המובילה טרינה סולאר
מערכת ice | 
רני ליפשיץ מנכ"ל טראלייט (צילום טראלייט, unsplash)
חברת האנרגיה המתחדשת טראלייט תרכוש יחד עם מגדל ביטוח, מוצרים ושירותים בהיקף של 48 מיליון דולר מחברת טרינה סולאר הסינגפורית (Trina Solar). במסגרת ההסכם, טרינה תספק לטראלייט פאנלים סולאריים ומערכות סולאריות עוקבות (טרקרים) ושירותים שונים לפרויקט התענך 1 שצפוי לייצר הספק מותקן של 156 מגה וואט ומועד ההפעלה המסחרי שלו הינו הרבעון הרביעי של 2023.
טרינה סולאר, מהחברות הגדולות בעולם בתחומה, מעסיקה מעל 20 אלף עובדים וסיפקה נכון לאפריל 2022 פאנלים סולאריים בהיקף של מעל 100 ג'יגה וואט. כמו כן, טרינה סולאר חיברה עד היום מעל ל-5.5 ג'יגה וואט של תחנות כוח סולאריות לרשת ברחבי העולם. טרינה נסחרת בבורסת שנגחאי לפי שווי של כ-148 יואן סיני (כ-20 מיליארד דולר ארה"ב).
ההסכם עם טראלייט כולל שירותי תמיכה, ליווי וסיוע טכני, וכן אספקה של חלקי חילוף לתקופה של 25 שנים. ההסכם כולל אחריות עבור המוצרים והתייחסות לפגמים סדרתיים במוצרים והפעולות הנדרשות בקשר עם כך, למשך תקופה ארוכת טווח. הציוד שיסופק יסייע להתניע את פרויקט 'התענך 1' של טראלייט, שכבר קיבל אישור חיבור לרשת החשמל ונמצא בשלבי פיתוח אחרונים. בחודש יולי חתמה טראלייט עם בנק לאומי על מזכר הבנות, בכפוף להסכם מחייב, לפיו יעמיד הבנק מימון בהיקף של כ-400-450 מיליון שקל לטובת הפרויקט התענך 1. 
בסך הכל, פרויקט התענך, על שני חלקיו, הינו פרויקט דגל של טראלייט ונחשב לאחד מפרויקטי האנרגיה הסולארית הגדולים בישראל. הפרויקט, הממוקם בחבל התענך, בדרום עמק יזרעאל, צפוי לפעול בהספק מותקן של 250 מגה וואט, והוא הוכרז כפרויקט תשתית לאומית. הפרויקט, על שני חלקיו, צפוי להניב הכנסות (100%) של כ-90 מיליון שקל בשנת הפעלה מלאה וכ-2 מיליארד שקל במשך כל תקופת הפעלת הפרויקט, העומדת על כ-23 שנים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה