דיגיטל וטק

המחליפה של טיקטוק? זו האפליקציה שצוברת תאוצה בארה"ב

בעקבות חסימת טיקטוק בארה"ב, אפליקציה סינית ותיקה אך לא מוכרת בשם RedNote זוכה לעלייה מטאורית בפופולריות. האם זו האלטרנטיבה שתכבוש את המשתמשים ותמלא את החלל העצום?
רפאל בן זקרי | 
טיקטוק (צילום shutterstock)
לאור חסימת טיקטוק בארצות הברית, המשתמשים מחפשים אלטרנטיבות שימלאו את החלל שהאפליקציה הפופולרית עומדת להשאיר מאחור. אחת האפליקציות שתופסת תאוצה מהירה היא RedNote, המוכרת גם בשם "Little Red Book" (ספר קטן אדום), אשר זכתה למעמד של האפליקציה החינמית המורדת ביותר בחנויות האפליקציות בימים האחרונים. רדנוט, שהושקה בשנת 2013, מתפקדת בעיקר כרשת מדיה חברתית עם תכנים קצרים ותמונות, בדומה לאינסטגרם, ומשלבת גם עיצוב המזכיר את פינטרסט.
האפליקציה נוצרה במקור עבור תיירים סינים שחיפשו המלצות מחוץ למולדתם, אך מאז התפתחה לפלטפורמה חברתית מגוונת המשלבת תכנים על אוכל, חיות מחמד, ואורח חיים. מאחורי RedNote משקיעים משמעותיים כמו עליבאבא, טנסנט וקרנות הון סיכון בולטות נוספות. נכון להיום, יש לרדנוט מעל 300 מיליון משתמשים פעילים בחודש, ורווחיה חצו את רף מיליארד הדולרים בשנה האחרונה.
העלייה הפתאומית בפופולריות של רדנוט בארצות הברית לא נובעת רק מהצורך במילוי החלל שתשאיר טיקטוק. עבור רבים, הורדת האפליקציה מהווה הצהרה פוליטית נגד מגבלות הממשל האמריקאי על חברות בבעלות זרה. משתמשים רואים ב-RedNote דרך להביע מחאה דיגיטלית נגד איסור טיקטוק, תוך שהם תומכים בפלטפורמה שממשיכה לקדם יצירתיות ותוכן חברתי למרות המגבלות הפוליטיות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה