נדל"ן ותשתיות
קמיניץ: "ראשי ערים מסרבים להוציא היתרים, התופעה מחייבת טיפול דחוף"
המשנה ליועמ"ש ארז קמיניץ מתריע על צורך מיידי בהיתרי בנייה מהירים ופיתוח תשתיות התחבורה, וזאת לאור הגידול הצפוי באוכלוסיית ישראל שתגיע ל-16 מיליון איש בעוד 20 שנה "מספר מטורף"
"לפני עשור אנשים יצאו לרחובות במחאה החברתית הגדולה בגלל משבר הדיור, בעקבות המחאה הוקמה ועדת טרכטנברג ושלוש ממשלות עבדו מאז כדי לייצר פתרונות לענף, כמו הסכמי הגג, הותמ"ל, הקמת מטה הדיור ועוד. אבל בשנתיים האחרונות מאז פירוקו של מטה הדיור נוצר קיפאון וכמות הנושאים שלא טופלו פשוט לא תעלה על הדעת. מהיום יש לנו ממשלה חדשה ואני מקווה שעכשיו סוף סוף אפשר להתחיל לעבוד". את הדברים אמרה דניאלה פז ארז, מנכ"לית ומייסדת חברת פז כלכלה והנדסה, שהנחתה את "קבינט ערים מתחדשות" שנערך בוועידת ערים מתחדשות של מרכז הבנייה הישראלי בירושלים.
דיונים נוקבים היום (שני) בוועידה הלאומית לפינוי בינוי 2021 של מרכז הבניה הישראלי, בקבינט ערים מתחדשות: המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני המשפט האזרחי, עו"ד ארז קמיניץ שעל שמו קרוי "חוק קמיניץ", טען כי אין מענה מספיק ופתרון לצפיפות האוכלוסין בישראל.
לדברי קמיניץ, לגידול המסיבי של האוכלוסייה בישראל אין פתרונות וישראל צריכה להתמודד עם הנתונים "אנחנו מדינה שהולכת ומצטופפת בקצב מטורף, 16 מיליון איש עד 2040 זה מספר שצריך להתמודד איתו". קמיניץ מציין על הצורך הבהול לפתח גם את תשתיות התחבורה: "יש הרבה חסמים שצריך לטפל בהם, כל הגורמים מבינים למשל שצריך לקדם את המטרו כמה שיותר מהר".
כזכור, חוק קמיניץ זהו תיקון לחוק התכנון והבנייה, המחמיר את הענישה על בנייה לא חוקית. אחת הדרישות המרכזיות שהציבה מפלגת רע"מ של מנסור עבאס בהסכמים הקואליציוניים היא ביטול חוק קמיניץ. על פי ההסכמים שנחתמו בשבוע שעבר בין רע"מ ובין לפיד ובנט, צוין כי חוק קמיניץ לא יבוטל והקפאתו תימשך שלוש שנים נוספות עד לסוף שנת 2024. כמו כן, סוכם כי הממשלה תדון בחודשים הקרובים בתיקונים לחוק ותפעל בהתאם להסכמים שיושגו.
המשנה ליועמ"ש קמיניץ ציין בוועידה גם את חוסר התיאום בין משרדי הממשלה והרשויות המקומיות: "גם אם לא יהיה קבינט דיור, יש הכרח בשיתוף פעולה בין כלל משרדי הממשלה. אי אפשר לתכנן אלפי יחידות דיור, אי אפשר לקדם שיווקים של רמ"י בלי לפתור קשיים בהיתרי בניה. אחד האתגרים הראשונים של הממשלה זה לשקם את הקשר עם השלטון המקומי, שגם הוא בעיני תוצאה של הקיפאון המשטרי. יש היום הרבה ראשי ערים שמסרבים להוציא היתרים, זו תופעה שמחייבת טיפול מיידי".
פאנל התחדשות עירונית בוועידה הלאומית לפינוי בינוי
נשיא התאחדות בוני הארץ ראול סרוגו, נשא דברים גם הוא בוועידה והתייחס לנושא התמ"א 38. ביצוע תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים, תמ"א 38, צפויה להסתיים באוקטובר 2022 ולדברי סרוגו "אם ראש עיר מפסיד כסף על כל דירה שהוא בונה, איזה תמריץ יש לו לבנות? אנחנו חייבים שינוי בשיטת הארנונה שתתמרץ רשויות לבנות. תמ"א 38 היא לא תוכנית התחדשות עירונית, היא תוכנית להצלת חיי אדם. הכתובת על הקיר בענק. מומחים מדברים על רעידת אדמה מתקרבת בעוצמה של 7.5 בסולם ריכטר בים המלח. ביום שזה יקרה גם בתים בגבעתיים יקרסו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.קמיניץ הוא כל הרוע ביהודיםטל 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0אסור להקשיב לוסגור
-
5.חולירערוזנשטיין 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0צריך את כל הפרקליטות לישרוף אותם כולל אותך,רשעים ארורים,לא רואים בני, רואים רק כסף,והרבה,זבלים פרקליטות לדראון עולם,לא להספיד את נתניהו,אנחנו בעזרת השם נחזור ובגדול,וכל הגוש הסרטני הממאיר הזה,אנחנו ניכרות אותו מהשורש,סגור
-
4.מתכננתזהבית 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0הבירוקרטיה הרגה את האדריכלות בארץ זה בלתי נסבל פה להוציא היתר גם אם פשוט כמו בניית ממד או תוספת מעלית שלא לדבר על מבנה מורכב יותר כמות האישורים שנדרשת פשוט הזויהסגור
-
3.תפנו את נתב"ג והופ יש מטרופולין חדש במרכז הארץקרן 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0נתב"ג הוא בגודל של כל רמת גן בני ברק ופתח תקווה ביחד! סתם מפלצת ריקה שיכולה להיות בנגב ושתופסת פוטנציאל לנדלן מטורף במרכז המדינה. ככה גם תפתרו את מצוקת הדיור, גם תפתרו את בעיית רעש המטוסים ממנה סובלים 2 מליון אנשים החיים מסביב לנתב"ג, גם תפתחו את הנגב ותייצרו בו מקומות עבודה, גם תהיה מוטיבציה לפיתוח מהיר של תחבצ טובה בין הערים. יש היום רכבות שיכולות לעשות את המרחק בין תל אביב לנבטים בחצי שעה. הפתרון נמצא לפתחכם. פנו עת נתב"ג והכל נפתר!סגור
-
2.קמינץ והתרי בניהאזרחית מודאגת 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0אם אכן צפויה רעידת אדמה וכמו שאנחנו יודעים שחיזוק מבנים לא ניראה באופק כיצד האוכלוסיה תגיע ל16 מליון הרי ברור שמחצית מהאוכלוסיה לא תשרוד מה אתם עושים בנידון מדוע לא לבנות בנינים חדשים תמורת הישנים ושהדיירים יקנו אותם במחיר שפוי אין לאף אחד רצון לשנות כלום הכול דיבורים ואין כוונה למצוא פיתרונות לוותיקים ולצעירים .סגור
-
1.איפה יכנסו 16 מיליון איש במדינה הקטנה הזו?אלי 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0יהיה פה צפיפות נוראית!סגור