נדל"ן ותשתיות
מחירי השכירות בצפון, בדרום ובתל אביב - בכמה הם השתנו?
נתוני הרבעון השני של השכירות מוכיחים כי מחירי הדירות הקטנות כמעט לא השתנו בדרום, ובעיקר בצפון. מה הסיבה, מה קרה למחירים בתל אביב ואיזה מחוז רושם את העלייה החדה ביותר במחירי השכירות? הנתונים
מחירי השכירות בישראל הולכים ועולים בשנה האחרונה. לפי פרסומי הלמ"ס, נתוני הרבעון הראשון של השנה מוכיחים כי השכירות לדירה ממוצעת בישראל עומד על 4,628 שקל, זאת לעומת 4,368 שקל ברבעון המקביל אשתקד. נתוני הרבעון השני לא מפורסמים כעת באתר הלמ"ס, אך הם הגיעו לידינו. מהנתונים עולה כי השכירות לדירה ממוצעת עומדת על 4,677.4 שקל, לעומת 4,431.6 שקל ברבעון המקביל אשתקד.
נוסף על כך, קיבלנו גם את נתוני המחוזות השונים בישראל, כך שניתן לדעת מה שכר הדירה הממוצע בכל מחוז ומה קרה למחירי דירות קטנות וגדולות באותו אזור. ובכן, הממצאים מוכיחים בצורה חד משמעית ששכר הדירה עלה בכל האזורים בישראל - אבל היכן הוא עלה יותר?
ובכן, במחוז ירושלים עלה שכר הדירה מ-4,622 שקל לחודש ל-4,855 שקל לחודש - 5%.
במחוז צפון, עלה שכר הדירה מ-2,802 שקל בלבד, ל-2,950 שקל לחודש - 5.3%.
במחוז חיפה, שכר הדירה הממוצע שעמד על 3,172 שקל עלה ל-3,353 שקל - 5.7%.
במחוז מרכז, שכר הדירה שעמד על 4,691 שקל, עלה ל-4,942 שקל - 5.3%.
במחוז תל אביב, כפי שאתם רואים בטבלה כאן למעלה, עלה שכר הדירה מ-5,703 שקל ל-5,959 שקל - 4.4%.
ואחרונה - במחוז הדרום עלה שכר הדירה ברבעון השני מ-3,254 שקל ל-3,398 שקל - 4.4%.
מה עוד מצאנו בבדיקה? ראשית, שמחירי השכירות של דירות קטנות במחוז הצפון לא השתנו ועמדו על 2,110 שקל - שני שקלים בלבד לעומת המצב ברבעון הקודם. לעומת המצב שנה קודם, נמצא כי המחיר עלה ב-40 שקלים בלבד. עוד מצאנו, זינוק משמעותי של 250 שקלים בדירות הגדולות, 4.5-6 חדרים במחוז הצפון. יש לכך הסבר הגיוני - המעבר מדירות קטנות באזור הצפון לדירות גדולות באותו אזור, נובע מהרצון להתמגן. רוב הדירות הקטנות לא מכילות ממ"ד והמעבר לדירות גדולות יותר נעשה על מנת להרוויח ממ"ד. כלומר, זו הסיבה המרכזית לביקוש הנמוך לדירות ישנות בצפון, בדרום ובחלק מאזורי המרכז.
לראיה, במחוז חיפה מחירי השכירות בדירות הקטנות עלו בקצת יותר ממאה שקל, כשהדירות הגדולות עלו ב-280 שקל. גם באחוזים השינוי גבוה יותר. הסיבה לכך היא המעבר של תושבי הצפון לדירות ממוגנות.
במחוז הדרום, מצאנו כי מחירי דירות גדולות עלו בשיעור גבוה יותר. בשקלים, מדובר בתוספת של 220 שקל. לעומת זאת, מחירי הדירות הקטנות עלו בשיעור של 55 שקלים בלבד. כלומר, עליה של 4.8% בדירות הגדולות ו-2.3% בלבד בדירות הקטנות.
בסוף השבוע מצאנו עלייה משמעותית במחירי השכירות בחלק מהאזורים בעיר רחובות. הזינוק המשמעותי החל דווקא לאחר המלחמה, כאשר תושבים רבים מהצפון והדרום מצאו ברחובות מקום בטוח יחסית והביקוש לדירות להשכרה באזור עלה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה