נדל"ן ותשתיות

נפתרה בעיית פועלי הבניין הזרים? הצעד שיפחית את עלות שכרם

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הורה לאנשי משרדו לפעול לביטול דמי ההיתר של עובדים זרים בענף הבנייה. המשמעות: המעסיקים יחסכו 60% מהתשלומים. הבעיה: עדיין אין מספיק פועלים
איציק יצחקי |  6
א.ב רון בנייה ויזמות בעמ (צילום ארגון הקבלנים בנגב)
משרד האוצר לא מצליח להוריד את מחירי הדיור, גם כשהמלחמה והריבית הגבוהה אמורות לסייע לו במשימה. לאחרונה הענף נמצא במשבר, כשהפועלים הפלסטינים נעדרים והוא לא מצליח להביא מספיק פועלים זרים. מה עושים באוצר? מנסים להפחית את העלויות של העובדים הזרים.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הורה לאנשי משרדו לפעול לביטול דמי ההיתר של עובדים זרים בענף הבנייה במקביל להגדלת היקף מכסת עובדים שיגיעו במסגרת B2B.
מטרת הצעד היא להאיץ את הפעילות בענף ולחזק את איתנות ענף הבנייה. ביטול דמי ההיתר יביא להפחתת התשלום שיחויבו המעסיקים עבור העסקת עובדים זרים בהיקף של למעלה מ-60 אחוזים. הצעד צפוי לתרום להאצת קצב הגעת העובדים הזרים לענף הבנייה לישראל באופן משמעותי, לקצר את משך הבניה ולהביא להתחלות בנייה נוספות.
חשוב לציין כי הורדת המחיר עדיין לא אומרת שמספר הפועלים שיגיע לכאן יהיה מספק. לאחרונה המריאו אנשי התאחדות קבלני השיפוצים לסרי לנקה במטרה למיין פועלים. המיזם הזה הצליח חלקית, משום שחלק מהפועלים אינם מיומנים כדי להגיע לישראל, כפי שהם רוצים, באמצע ינואר. בהמשך אמורה משלחת לצאת גם לתאילנד. כיום, רוב הקבלנים נשענים על חברות כוח אדם ושכר הפועלים עלה משמעותית.
סמוטריץ' מסר בתגובה: "זהו צעד חשוב ונכון לעידוד הכנסת עובדים זרים לישראל. ביטול דמי ההיתר בסכום של 13,620 שקל לכל עובד הוא משמעותי וידחוף קדימה את תחום הבנייה בישראל שעובר תקופה מאתגרת מאז פרוץ המלחמה. אינני מוכן עוד להעלמת העין ולחזרה לכניסה מאסיבית של פלסטינים לישראל- זה לא נכון בטחונית, לאומית, וכלכלית. 
יש לנו משימה חשובה לשפר את היעילות של ענף הבנייה ולהשוות טכנולוגיות לענף הבניייה בעולם.
 


"אני עומד על דעתי לעזור לענף לבצע את השינויים האלו על הצד הטוב ביותר ובשביל שזה יקרה אנחנו צריכים לתת מענה חלופי של עובדים זרים, פישוט הרגולציה והוזלת התהליך כחלק מהמלחמה ביוקר המחיה והוזלת מחירי הדיור.

"הממשלה צריכה לעשות יותר צעדים למען ענף הבנייה ואני אמשיך להוביל צעדים כאלו למען הענף ולמען המשק כולו".
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, הוסיף: "זהו צעד נכון של שר האוצר ואני מברך אותו על כך. הנושא עלה בפגישותינו האחרונות בהן הוא הבין את המצוקה והחסמים הגדולים בהם נתקלים תאגידי כוח האדם בהבאת עובדים זרים מה שמקשה על השלמת מכסת העובדים שה צרה עקב הסגר לעובדים פלשתינאים. אכן, הממשלה צריכה לעשות יותר למען ענף הבניה שהוא הקטר של הכלכלה וזה שיחלץ את מדינת ישראל מהמשבר הכלכלי בעקבות מלחמת חרבות ברזל בדיוק כמו שעשה לאחר הקורונה".

תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    לא להכניס פלסטינים
    תושב ישראל 12/2024/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כבר התחלתם להכניס פלסטינים שלא רק לא מרוויחים עליהם כסף אלה מוציאים ומה עם הביטחון ומה עם הקבלנים הישראלים שעושים להם נזקים בכוונה מעכבים את הבניה פשוט צריך להביא עוד סינים בכמות ולהוריד את מחיר הסינים בישראל לא שמעתי על סיני שגנב רצח וכו'
    סגור
  • 4.
    סמוטריץ בדרך נכונה אבל מחיר הקרקע
    צפונית 12/2024/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הדרך נכונה ,עכשיו להוזיל מחירי הקרקע בכל הארץ ,ישובי חוף הכרמל זה גזל רבע דונם ב5 מיליון ואין קרקעות.ואצל המיגזר האדמה בגרושים והם משתלטים על הגליל,
    סגור
  • עובדים זרים (ל"ת)
    נפתלי טביב 12/2024/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    13000 זאת הבעיה מחיר הקרקע מטורף מדינה של גנבים (ל"ת)
    צחוקים 12/2024/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כל הכבוד
    ברוך 12/2024/18
    הגב לתגובה זו
    1 1
    כל הכבוד, שר האוצר שחושב לטובת הכלל. וללא שיקולים אחרים
    סגור
  • 1.
    במדינת הגנבים ממשיכים לגבות מחירים מופקעים על קרקעות
    יוכי 12/2024/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אבל עושים קולות של כאילו הנחה אבל לכיסי הגנבים שבונים .
    סגור