נדל"ן ותשתיות

בשורה אדירה למוכרי הדירות: זו ההקלה החדשה שתקבלו

אושר סופית: מנגנון מזורז לקביעת שומת השבחה בעת מחלוקת על היטל ההשבחה בסכומים של עד 90,000 שקל, ח"כ אברהם בצלאל, יוזם ההצעה: "החוק הזה עושה תיקון עוול ועוזר לשכבות החלשות"
מערכת ice | 
אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה של ח"כ בצלאל אברהם. 22 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים. מוצע לקבוע מנגנון מזורז לקביעת שומת השבחה כאשר ישנה מחלוקת על גובהו של היטל השבחה בסכומים של עד 90,000 שקל.
על פי ההצעה, במקרה כזה, יוכל החייב להגיש לוועדה בקשה לבחינה מחודשת של השומה בצירוף שומה שלו. שמאי מטעם הועדה המקומית יבחן את הפניה והוא רשאי להפחית את ההיטל ולקבוע שומה מוסכמת באישור החייב. 

ההחלטה תועבר לעיונו של השמאי הממשלתי הראשי שרשאי שלא לאשרה. אם לא הודיע השמאי הממשלתי על החלטתו בתקופה האמורה בהצעת החוק יראו את השומה המתוקנת מוסכמת. במידה שההליך לא עבר במנגנון מזורז ניתן יהיה לפנות למנגנונים הקבועים כיום בחוק של ערר או שמאי מכריע. 
ח"כ אברהם בצלאל: "החוק הזה עושה תיקון עוול ועוזר לשכבות החלשות. יש אנשים שהשומה שלהם היא לא מאוד גבוהה וקורה שהעיריות טועות בשומה שהן עושות. אני מקווה שהחוק יעזור להרבה אנשים".  
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "לפי חוק התכנון והבנייה, התשכ''ה–1965, בפני אדם שנדרש לשלם היטל השבחה עומדת הזכות לערור לוועדת הערר לפיצויים ולהיטל השבחה או לבקש למנות שמאי מכריע אם הוא סבור כי נפלה שגגה בשומת ההשבחה שנערכה לו על ידי הוועדה המקומית. הליכים אלו כרוכים בהוצאות מרובות ובטרחה רבה ואף בסיכון שהשומה שנקבעה תאמיר. משכך, במקרים שבהם סכום החיוב בהיטל השבחה הוא נמוך יחסית, על פי רוב החייב מעדיף להימנע מנקיטת הליכים אלו גם אם לדעתו נפלה טעות בשומה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה