תקשורת ומדיה
האם הראיונות בסופ"ש העלו את אחוזי התמיכה בבנט?
סקר חדש מראה שלמרות הראיונות הנרחבים שנתן בסופ"ש האחרון, התמיכה ברה"מ בנט לא עלתה, והוא עדיין נתפס מצד אחד כפסול, ומצד שני כמועמד של פשרה. וגם: מי מוביל בקרב על ראשות הליכוד אחרי נתניהו?
בסוף השבוע האחרון קיים רה"מ נפתלי בנט בליץ ראיונות לעיתונות המודפסת, שאחת ממטרותיו היתה לספר לציבור את הישגי הממשלה בראשותו ולהעלות את אחוזי תמיכתו בציבור, שנראים נמוכים מאז נכנס לתפקיד.
סקר שנערך ע"י מכון המחקר 2thePoint עבור תכנית "חדשות הבוקר", שאל "את מי היית רוצה לראות בתפקיד ראש הממשלה?". על פי התוצאות, אחוזי התמיכה בבנט עדיין נמוכים, ועמודים על 4% בלבד. יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו הוא בעל אחוזי התמיכה הכי גבוהים – 31%, אחריו שר החוץ יאיר לפיד, עם 20%. שר הביטחון בני גנץ עם 11%. ניר ברקת, המועמד לרשת את נתניהו, אחריו עם 8%.
אפילו בקרב מצביעי הקואליציה, שיעור התמיכה בבנט הוא רק 7%, לעומת יאיר לפיד (41%) ובני גנץ (22%). מקרב מצביעי האופוזיציה, 71% הצביעו על נתניהו כהכי מתאים לתפקיד, אחריו ניר ברקת עם 12%, ואחריו בצלאל סמוטריץ' עם 4%.
כשבקרע עסקת הטיעון של נתניהו, שחזרה לעמוד בסימן שאלה, נשאלו האזרחים את מי הם רוצים לראות אחריו בראשות הליכוד. ניר ברקת מוביל בפער ניכר עם 38%, אחריו שגרירנו באו"ם גלעד ארדן עם 11%, יולי אדלשטיין עם 7% וישראל כץ ומירי רגב עם 4% כל אחד.
עוד ב-
הציבור נשאל בסקר גם על חוות דעתו על טיפול הממשלה בקורונה. רוב הציבור, 48%, השיבו שאינם מרוצים מתפקוד הממשלה בנושא, ו-21% בלבד השיבו שהם מרוצים. כמובן שלא רק הפוליטיקאים עושים פוליטיזציה לקורונה, אלא גם הציבור הישראלי, ולכן לא מפתיע שמקרב מצביעי האופוזיציה 73% לא מרוצים מתפקוד הממשלה במגיפה, וממצביעי הקואליציה 42% מרוצים, ו-39% מרוצים במידה בינונית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.מעולם לא תיעבתי תיעוב עמוק כמו לבנטרול. נגעל ממנו ממש (ל"ת)מיאוס 01/2022/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.הוא ועוד כמה "אנשי ימין" נתמכים תקשורתיתא.א. 01/2022/30הגב לתגובה זו2 0כל המחאות של הימין לא יעזרוסגור
-
1.מי אלה בוחרי לפיד? (ל"ת)חלילן 01/2022/30הגב לתגובה זו2 0סגור