בארץ

קק"ל חושפת: אלו המחקרים הישראליים שזכו בפרס ששוויו מיליון דולר

קק"ל בשיתוף הקרן הקיימת של ישראל בקנדה, העניקו את פרס האקלים השנתי לשלושה מחקרים של מדענים ישראליים אשר עוסקים בתחום האנרגיה המתחדשת. שוויו של פרס האקלים השנתי הינו מיליון דולר
מערכת ice | 
בכירי הקרן (צילום יוסי זליגר, ארכיון הצילומים של קק"ל)
קק"ל בשיתוף עם הקרן הקיימת של ישראל בקנדה (JNK), העניקו את פרס האקלים השנתי ששוויו הוא מיליון דולר, לשלושה מחקרים פורצי דרך של מדענים ישראליים בתחומי האנרגיה המתחדשת וצמצום פליטת גזי החממה.  
הפרס שהוענק לזוכים, התקיים ביום חמישי האחרון בהשתתפות של 20 נציגי JNF, אשר מקיימים בימים אלו ביקור בישראל. על פי קק"ל, זו השנה השנייה בה מוענק הפרס הנחשק.
מדובר בתמריץ כספי שנועד לקדם את המחקר האקדמי בישראל לטובת מציאת פתרונות מדעיים לטיפול משבר האקלים הגלובלי. המחקר הראשון שזכה בפרס המדובר, הינו מחקרו של פרופ' מני שלום מאוניברסיטת בן גוריון, אשר עוסק בסוללות אבץ אוויר נטענות.
מחקר נוסף שזכה בפרס, הוא מחקרו של פרופ' בריאן רוזן מאוניברסיטת תל אביב אשר עוסק בפיתוח השיטה היעילה לייצור אמוניה ירוקה. המחקר השלישי שזכה בפרס, הוא מחקרם של פרופ' שני בארת' ופרופ' יחזקאל קשי מהטכניון, אשר עסק בשימוש בציאנו בקטריה כחומר הדבקה לבנייה ירוקה.
 
גלית לוי, העומדת בראש Climate Solution Prize ב -JNF קנדה: "פרס האקלים יסייע לתמוך ולקדם את המעמד המוביל של ישראל בתחום וכך להיות חלק מהמאבק הגלובלי בהשפעות משבר האקלים המשפיעים ישירות על איכות חייהם של מיליארדי איש בעולם ופוגעים באינטרסים הלאומיים של מדינות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה