בארץ
ברקת ביקר בגרמניה: בדרך לעסקה נוספת אחרי החץ 3?
שר הכלכלה, ניר ברקת השתתף השבוע בוועדת הכלכלה בגרמניה במסגרת ביקורו הרשמי במדינה. במסגרת הביקור הרשמי ברקת אף נאם בפני חברי הוועדה ואמר בנאומו: "גרמניה היא ידידת אמת קרובה מאוד של מדינת ישראל באיחוד האירופי וליחסינו מימדים אסטרטגיים נוספים שקיבלו חיזוק נוסף עם עסקת היצוא הראשונה אי פעם של מערכת החץ"
במסגרת ביקורו הרשמי בגרמניה, הופיע השר ברקת בפני חברי וועדת הכלכלה של הבונדסטאג וקיים עמם דיון מקצועי בנושא שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות ועמידתה של גרמניה לצד מדינת ישראל במאבק החשוב נגד מדינת הטרור איראן.
השר ניר ברקת: "גרמניה היא ידידת אמת קרובה מאוד של מדינת ישראל באיחוד האירופי וליחסינו מימדים אסטרטגיים נוספים שקיבלו חיזוק נוסף עם עסקת היצוא הראשונה אי פעם של מערכת החץ, עם גרמניה כלקוחה הזרה הראשונה של מערכת זו. בביקורי עד כה גיליתי פתיחות ונכונות לשיתופי פעולה מרחיקי לכת עם ישראל ועם חברות ישראליות, הן מהמגזר הפרטי והן מהדרגים השונים של ממשלת גרמניה והמדינות הפדרליות ואנו לא נחסוך במאמצים על מנת לקדם את שיתופי הפעולה האלו".
כמו כן ברקת הוסיף ואמר: "לחברות גרמניות ולשיתופי פעולה ישראלים-גרמנים יש מקום נרחב בתכנית הלאומית לצמיחה כלכלית במגוון רחב של קלאסטרים מרכב ותחבורה ועד מדעי החיים. השילוב בין המצוינות התעשייתית הגרמנית לחדשנות הטכנולוגית הישראלית טומן בחובו פוטנציאל לשיפור האנושות כולה וזהו חוב היסטורי שאנו נושאים בו יחדיו".
ועדת הכלכלה הגרמנית מונה 34 חברים ובראשה עומד מיכאל גרוס-ברומר ממפלגת הCDU. תחומי האחריות של הוועדה חופפים חלק מתפקידיו של המשרד הפדרלי לענייני כלכלה ואקלים והם כוללים את כל ההיבטים של טכנולוגיה, מדיניות התעשייה ועסקים קטנים ובינוניים, יחד עם השוק הפנים-אירופי, סוגיות סחר חוץ והשקעות וסוגיות של תחרות גלובלית.
הוועדה מעורבת בתפקיד מוביל או מייעץ בכל הצעות החוק, דוחות ודיונים והגשות מול האיחוד האירופי, שיש בהם כדי להשפיע על המדיניות הכלכלית בגרמניה. השר ברקת זכה לסיור בפרלמנט הגרמני, הבונדסטאג, טרם הדיון בועדת הכלכלה.
במהלך הדיון, עדכן השר ברקת את חברי הוועדה בנושאי השת"פ הכלכלי בין המדינות, בנושא ההתפתחויות הכלכליות במסגרת הסכמי אברהם האזוריים אשר משנים את פני המזרח התיכון ותורמים לשגשוג וליציבות מדינות האזור וכן בנושא ביקורו הנוכחי ופגישותיו עם חברות גרמניות.
נתוני סחר: נכון לשנת 2022, מגמת הסחר בין ישראל וגרמניה הייתה בעלייה כשבשנת 2022, היקף הסחר היה כ-9.5 מיליארד דולר, עלייה של כ-10% ביחס לשנת 2021. סך הייצוא הישראלי היה 2.72 מיליארד דולר וכלל בעיקר מכונות ומיכון חשמלי ומכני (28%), מכשור אופטי, רפואי ואחר (13%), ותוכנות וייעוץ בתחום המחשבים ושירותים אחרים (12%). יצוא השירותים לגרמניה עמד על כ 838 מיליון דולר.
עוד ב-
סך היבוא הישראלי עמד על כ-6.75 מיליארד דולר וכלל בעיקר מכונות ומיכון חשמלי (28%) ומוצרי תחבורה (18%) וכימיקלים ומוצרי תעשיות כימיות (18%).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה