בארץ
נדיר: נחשפה עדות היסטורית על יחסי ישראל והמעצמה הגדולה
תגליות רבות ישנן בחפירות הארכיאולוגיות שנערכות בעיר העתיקה בירושלים, אולם תגלית מפתיעה זו הצליחה להפתיע גם את החוקרים והארכיאולוגים הוותיקים. הכל על העדות לקשר בין ישראל למעצמה הגדולה אשר כיום מטרידה מדינית את ישראל
הקשר בין סין לישראל הינו ארוך שנים והיסטורי, כך עולה מפריט בכיתוב סיני שהתגלה בחפירות ארכיאולוגיות בירושלים.
מי שזיהה את הפריט ההיסטורי הוא מיכאל טשרנין, ארכיאולוג ברשות העתיקות, שראה חפץ צבעוני מבצבץ מבין שפכי העפר שפונו לצורך הכשרת המקום לחפירה. כאשר שלף הארכיאולוג את החפץ ושטף אותו, זיהה כי בתחתיתו מופיעה כתובת. מבירור שנערך עם ד"ר אנה דה-וינסנס, מומחית לקרמיקה, היא זיהתה כי הכתובת כתובה בשפה הסינית. מכאן - הועבר הכלי לחוקרת ג'ינגצ'או צ'ן מהאוניברסיטה העברית בירושלים, אשר פיענחה את הכתוב: "לעולם נשמור על האביב הנצחי".
את החפירה הארכיאולוגית ניהלו לאחרונה רשות העתיקות והמכון הפרוטסטנטי לארכיאולוגיה בהר ציון, ושם התגלתה הכתובת הנדירה מהמאה ה-16 לספירה, על גבי שבר של קערת פורצלן.
הקערה מתוארכת לשנים 1570-1520 בימי שושלת הקיסרות הסינית מינג. "בעבר נמצאו בארץ כלי פורצלן קדומים מסין, אך זו הפעם הראשונה שמתגלה כלי כזה, נושא כתובת", אומרים החוקרים.
איך התגלגל כלי מסין אל הר ציון? מהכתבים ההיסטוריים ידוע, כי במהלך המאה ה-16 התנהלו קשרי מסחר הדוקים בין קיסרות סין והאימפריה העות'מאנית ששלטה אז בארץ ישראל. לפי דברי הימים של שושלת מינג, כ-20 משלחות מהאימפריה העות'מאנית ביקרו במאות ה-17-15 בחצר הקיסרות בבייג'ינג.
קשרי המסחר בין האימפריות מתוארים גם בספרי מסעות של סוחרים מתקופה זו. כך, בחיבור של המלומד הסיני מה לי מ-1541, נכתב כי בערי חוף בלבנון (כגון ביירות וטריפולי) התקיימו מושבות של סוחרים סינים. החיבור אף מזכיר ערים חשובות אחרות באזור כמו ירושלים, קהיר וחאלב.
עוד ב-
אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות אמר: "במחקר הארכיאולוגי מוכרות עדויות לקשרי מסחר בין סוחרים בארץ ישראל והמזרח הרחוק אף מתקופות קדומות יותר – למשל, של תבלינים שונים, אבל מרתק לפגוש עדות ליחסים אלה גם ככתובת של ממש, כתובה בשפה הסינית, ובמקום פחות צפוי – בהר ציון בירושלים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה