בארץ

מי רצח את יצחק רבין? שליש מהנוער לא יודע

מצד אחד, בני הנוער בישראל אומרים בסקר חדש כי הפילוג והקיטוב החברתי הם האיום הגדול ביותר לעתידה של ישראל, מצד שני, שליש מהנוער הישראלי לא מכיר את שמו של רוצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. 79% מבני הנוער רואים בפילוג ובקיטוב בחברה את האיום הגדול ביותר | הסקר המלא
מערכת ice | 
בני עקיבא (צילום בני עקיבא)
בתום כמעט שלושה עשורים לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, בני הנוער בישראל אומרים בסקר חדש כי הפילוג והקיטוב החברתי הם האיום הגדול ביותר לעתידה של ישראל, ובהקשר לזאת עולה נתון מדאיג מהסקר, לפיו, שליש מבני הנוער בישראל לא מכירים את שמו של רוצח ראש הממשלה, יגאל עמיר.
הסקר החדש, שנערך מטעם קואליציית תנועות הנוער הציוניות, מלמד כי בני הנוער חיים את המציאות הישראלית ומוטרדים מסוגיות חברתיות ופוליטיות. הסקר השנתי נערך לציון 29 שנים לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, והוא מעניק הצצה לעמדותיהם של בני הנוער הישראלים, שחרדים לגורל הדמוקרטיה הישראלית, ומנגד, מפגינים שייכות למדינה, תופעה שנמצאת במגמת עלייה בשנה האחרונה בקרב כל המגזרים.
מבין אפשרויות שונות של איומים על קיום המדינה, המסכנים את העתיד של מדינת ישראל, 79% מבני הנוער רואים בפילוג ובקיטוב בחברה את האיום הגדול ביותר. 70% מהם רואים את אויבי ישראל (חמאס, חיזבאללה, איראן) בתור האיום הגדול ביותר. 32% דת ומדינה. 20% הפערים הכלכליים-חברתיים.
תחושת השייכות למדינה של רוב בני הנוער התחזקה בשנה האחרונה לאחר ש-56% מהעונים על הסקר טוענים כי תחושת השייכות שלהם למדינה התחזקה במהלך המלחמה. 34% מהם אמרו שהיא נחלשה או נחלשה מאוד. ניתן לראות התפלגות ברורה בתשובות לשאלה הזו בין נוער חילוני לבין נוער דתי/חרדי כאשר קיים פער של 20% לטובת המגזר הדתי/חרדי בחיזוק תחושת השייכות.
מתוצאות הסקר עולה כי קרוב למחצית מבני הנוער מעריכים שבעוד 4-5 שנים המצב הבטחוני של ישראל יהיה טוב יותר. בתוך כך קרוב ל-70% מבני הנוער מהמגזר הדתי והחרדי מאמינים כי המצב הבטחוני ישתפר. רק 16% מבני הנוער מעריכים שהעתיד יהיה רע יותר מבחינה ביטחונית.
המוטיבציה להתגייס לצה״ל היא גבוהה, כך מתברר, לאחר ש–75% מבני הנוער (שאינם ערבים וחרדים) הביעו רצון להתגייס לצה״ל. רוב מוחלט של 90% מאמין שלמרות הפילוג בצבא צריך לשים את המחלוקות בצד ולהילחם יחד. רוב גדול בבני הנוער רואה בדמוקרטיה תנאי הכרחי לחוסן הלאומי של ישראל, 74%, בעוד ש-7% בלבד לא רואים בדמוקרטיה תנאי כזה.
לצד מגמות אלה יש לציין כי ישנה גם התחזקות בקרב בני הנוער ברצון לרדת מהארץ, בעיקר בקרב החילונים, לאחר ש-18% אמרו כי הם לא מעוניינים לחיות בישראל כשיתבגרו.
הסקר נערך ע״י מכון הסקרים רושניק לקראת ציון יום הזיכרון הממלכתי לרצח ראש הממשלה ושר הביטחון יצחק רבין ז״ל ולקראת קיום אירועי אסיפה ישראלית ברחבי הארץ – מעגלי שיח של תנועות הנוער מימין ומשמאל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה