בארץ
פרשיות הריגול לאיראן: אלו האפליקציות ששימשו את המרגלים
רפאל וללה גולייב מלוד נעצרו באשמת ריגול עבור איראן, תוך שימוש באפליקציות מוצפנות להעברת מידע על אתרי ביטחון ותשתיות בישראל. כתב האישום כולל האשמות חמורות ומדגיש את תחכום רשת הריגול האיראנית
הבוקר נחשפה פרשת ריגול חמורה, בה נעצרו בני הזוג רפאל וללה גולייב מלוד בחשד לריגול עבור איראן. על פי כתב האישום, השניים גויסו על ידי אלשאן אגייב, מפעיל איראני ממוצא אזרי, וביצעו איסוף מידע מודיעיני על אתרי ביטחון ותשתיות לאומיות בישראל. כמו כן, נמסר כי עקבו אחר דמות בחירה מהמכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).
בני הזוג העבירו את המידע באמצעות אפליקציות מוצפנות, בין היתר ב-Zangi, אפליקציה להודעות מוצפנות שמבטיחה שימוש ללא רישום נתונים או שמירת מידע, מה שמסייע לשמור על פרטיות מוחלטת. בנוסף, השתמשו ב-Zolotaya Korona להעברות כספים בינלאומיות, ככל הנראה עבור תשלומים הקשורים לריגול. הם גם השתמשו בארנק הדיגיטלי Exodus, המאפשר העברות מטבעות קריפטוגרפיים באנונימיות ובפשטות, כדי להסתיר עסקאות כספיות נוספות הקשורות לפעילותם.
לפי כתב האישום, בני הזוג הצפינו את המידע שאספו באמצעות תוכנת Encryptor, המאפשרת לשמור על המידע בסודיות מוחלטת כך שרק מי שבידיו מפתח ההצפנה יוכלו לפענחו. תום מלכה, ראש תחום מחקר סייבר בחברת Rakia Group, ציין כי כלים אלו, המשמשים להצפנה והסתרת מידע, מעידים על תחכום ברשת הריגול.
עוד ב-
הפרקליטות מציינת כי נגד בני הזוג עומדות האשמות חמורות, כולל סיוע לאויב במלחמה ומסירת ידיעות במטרה לפגוע בביטחון המדינה, ומבקשת לגזור עליהם עונשים מחמירים. בנוסך לזוג שנחשף היום, הותר לפרסום כי צעיר בן 25 מבני ברק, אשר בנימין וייס, מואשם בריגול עבור איראן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה