בריאות
מהפכה במסעדות בישראל: אלו התקנות החדשות שנכנסות לתוקף
משרד הבריאות: רפורמת רישוי עסקי מזון יוצאת לדרך. הרפורמה תאפשר הקלות רגולטורית למסעדות, בתי קפה ומזנונים, תוך שמירה על בריאות הציבור

משרד הבריאות מפרסם היום (ראשון) להערות הציבור את הצעדים הראשונים ברפורמת רישוי עסקי מזון במסגרתו מפורסמת טיוטת תקנות רישוי עסקי מזון. לפי התקנות, יחולו הקלות רגולטוריות על מסעדות, בתי קפה ומזנונים תוך שמירה על בריאות הציבור.
הרפורמה נועדה לקבוע רגולציה מאפשרת שתוביל לגמישות ולהתאמה פרטנית לעסק מזון, תוך דרישה שבעלי העסק יכירו וינהלו את הסיכונים בהפעלת עסק מזון. בשלב הראשון של הרפורמה, התיקון המוצע בתקנות יאפשר לכלל עסקי המזון מתן הקלות מיידיות, בהן: הסרת הדרישה ששליש משטח המטבח ישמש לשטיפת כלים באופן שלא יזהם את יתר פעילות המטבח. גמישות בחומרי בניה בבתי האוכל. הסרת דרישת גובה מינימלי ובלבד שתישמר תחלופת אוויר תקינה בעסק. הסרת הדרישה למעברים חופשיים ופנויים ברחוב של 1.5 מטרים.
לרפורמה ברישוי עסקי מזון קיימים שלושה שלבים, כאשר התקנות שמפורסמות להערות הציבור מקדמות את שני שלביה הראשונים – מחיקת סעיפים בעלי סיכון נמוך עבור כלל העסקים וכן, מתן הקלות נוספות לבעלי עסקים שבוחרים להשתתף בתוכנית "עסק מגן", בכפוף להכשרה של בעל העסק והתחייבות מציבו להכשיר את עובדיו ולנהל תוכנית לניהול סיכונים.
לדוגמה, בעלי עסקים שיבחרו להיות ״עסק מגן״ יזכו להקלות רגולטוריות נוספות כאשר קיימים שני מסלולים: "עסק מגן בסיסי" - הקלה בשטח המטבח והמחסן ו"עסק מגן מתקדם" - הקלה בדרישות של מספר כיורים ומדורים.
שר הבריאות, אוריאל בוסו "הרפורמה ברישוי עסקים שאנו מובילים במשרד הבריאות היא בשורה גדולה לבעלי העסקים ולציבור הרחב. אחרי עשרות שנים שבהן פעלנו על פי תקנות מיושנות שלא תמיד התאימו למציאות המשתנה, הגיע הזמן למעבר למודל חדש, מתקדם ויעיל יותר. במקום להתמקד בדרישות נוקשות על מבנה העסק, הגובה המדויק של התקרה או מיקום הכיור, אנחנו מבקשים לעבור למיקוד במה שחשוב באמת – ניהול סיכונים מושכל ושמירה אפקטיבית על בריאות הציבור.
"במסגרת הרפורמה נקדם גמישות רגולטורית ונוודא שבעלי העסקים מקבלים את ההכשרה הנדרשת ואת הכלים שיסייעו להם לנהל את העסק בצורה נכונה ובטוחה. כך אנו מורידים חסמים, מזרזים את תהליכי הרישוי ומעודדים יזמות ותחרות, תוך שמירה הדוקה על איכות ובטיחות המזון. מדובר במהלך היסטורי שמשלב בין הקלה משמעותית בנטל הרגולטורי לבין הגברת האחריות האישית של בעלי העסקים".
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב "הרפורמה ברישוי עסקי מזון, מצטרפת לשורה של רפורמות שמוביל משרד הבריאות בתחום הרגולציה המאפשרת, שמטרתן להפחית את הנטל הרגולטורי על העוסקים תוך שמירה על בריאות הציבור.
כפי שעשינו ברפורמה מזון, ברפורמה בתמרוקים, בציוד הרפואי ובתחומים נוספים, בהן התאמנו את הרגולציה לזו האירופית. באמצעות שינוי התקנות ותוך הקפדה על עקרונות בטיחות המזון, נסיר חסמים מבעל העסקים ונתאים את הרגולציה למדינות נוספות בעולם". ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס "הרפורמה ברישוי עסקי מזון שיוצאת היום לדרך, מהווה שינוי פרדיגמה ברגולציה על בתי האוכל בישראל.
עוד ב-
לצד המחויבות לשמירה על בריאות הציבור ולמאמצים כי המזון שמוגש לציבור יהיה בטוח לאכילה, הרפורמה תאפשר הקלות רגולטוריות לבעלי העסקים, בכפוף להכשרות נדרשות לבעלי העסקים כדי להכיר את הסיכונים ולנהל אותם, כשהמטרה העתידית: הציבור שותף פעיל כשכל המידע על מצב התברואה בעסקי מזון זמין בשקיפות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.ותגידו למלצרים לא לגרור כסאות בסידור (ל"ת)להרים 03/2025/24הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.ניקוי המזגנים (ל"ת)מייק 03/2025/23הגב לתגובה זו1 0סגור