בארץ
ביידן ומקרון: "קוראים להפסקת אש מיידית של 21 יום בין ישראל לחיזבאללה"
שני הנשיאים יצאו בהצהרה משותפת בה קראו להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה. ההצעה, זכתה לתמיכה רחבה כשמלבד ארה"ב, צרפת והאיחוד האירופי חתמו עליה עוד 9 מדינות נוספות
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון, פרסמו הלילה (חמישי) הצהרה משותפת בה הם קוראים לישראל וחיזבאללה לפתוח בהפסקת אש בת 21 ימים. במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו, עושה את דרכו לניו יורק ובהמשך הוא עתיד לנאום בעצרת האו"ם.
בהצהרה המשותפת של השניים נכתב כי: "הגיע הזמן להסכם בגבול בין ישראל ללבנון, שיבטיח את החזרת וביטחונם של התושבים שיוכלו לשוב אל בתיהם. חילופי האש מאז 7 באוקטובר ובמיוחד בשבועיים האחרונים, מאיימים על אזרחים ומסלימים את הסכסוך בגבול. בעקבות כך, אנחנו עובדים בימים האחרונים כדי להביא להפסקת אש זמנית שתתן לדיפלומטיה הזדמנות להצליח למנוע הסלמה נוספת בגבול".
עוד נכתב בהצהרה: "המצב הפך להיות בלתי נסבל מאז 8 באוקטובר בין לבנון לישראל, והסיכון להסלמה נהפך לבלתי מתקבל על הדעת. לאף אחד אין אינטרס בהסלמה כזו, לא לאנשים בישראל ולא לאלו בלבנון".
בהצהרה המשותפת, קראו הנשיאים לישראל ולבנון: "הפסקת אש בת 21 יום שתוכל לאפשר אפשרות לסיים את הסכסוך וההסלמה בדרך דיפלומטית, שתכיל את החלטה 1701 של האו"ם ואת החלטה 2735, הנוגעת בהפסקת האש ברצועת עזה".
השניים, הכריזו שייתמכו בצורה מוחלטת במגעים בין שני הצדדים על מנת להביא לחתימה על הסכם במסגרת פרק הזמן שהציעו. ההצהרה שפרסמו שני הנשיאים, זכתה לתמיכה מדינית נרחבת. נכון לעכשיו 11 מדינות והאיחוד האירופי, הודיעו גם הן ששני הצדדים צריכים לסיים את העימות בניהן ולפתוח בהפסקת אש.
בתדרוך כתבים שנערך הבוקר (חמישי), בבית הלבן בכיר בממשל האמריקאי, הסביר לפרטי פרטים מה כוללת ההצעה של השניים: "הפסקת האש תהיה למשך 21 ימים לאורך הקו הכחול (גבול ישראל-לבנון מראש הנקרה במערב ועד הר דוב במזרח). במהלך אותם 21 ימים, הצדדים ינהלו משא ומתן לקראת פתרון פוטנציאלי של הסכסוך הנמשך מאז שחיזבאללה פתח במתקפה ב-8 באוקטובר, ולחתור להסכם כולל לאורך הקו הכחול שיאפשר לתושבים לחזור לבתיהם בלבנון ובישראל. זה מאמץ כולל מצד הממשל להגיע לרגע הזה, ואנו מודים הן לממשלת ישראל והן לממשלת לבנון על עבודתן הבלתי נלאית להגיע לרגע הזה. זוהי קריאה להפסקת אש בלבנון במהלך 21 הימים הללו, ובזמן שאנחנו מנהלים משא ומתן בלבנון ובישראל, נעבוד גם עם שותפינו לבחון את מה שהשגנו בחודשים האחרונים בעקביות".
הבכיר הוסיף: "כבר זמן רב היה ברור לנו שאנו רוצים לזהות רגעי הזדמנות כדי להיות מסוגלים להגיע לפתרון כאן. אמרנו באופן עקבי שלבסוף, פתרון שיאפשר להחזיר את התושבים לבתיהם בשלום ולהשיג ביטחון לאורך זמן יושג רק באמצעות פתרון דיפלומטי. אנחנו מאמינים, בלי קשר למה שקרה בשדה הקרב בשבועות ובימים האחרונים, שהרגע המתאים לפתרון דיפלומטי הגיע עכשיו, וכדי להגיע לשם, אמצעים צבאיים לבדם לא יוכלו להשיג זאת. זו הייתה המדיניות שלנו שהוצהרה בפומבי, ואני חושב ששני הצדדים מסכימים עם זה, ולכן אנו נמצאים היום ברגע הזה".
עוד ב-
על פי המתווה שמציעה הקואליציה בהנהגת הנשיאים ביידן ומקרון:
תתקיים הפוגה בת כמה שבועות גם בזירת לבנון וגם ברצועת עזה
כוחות צה"ל יישארו במהלך ההפוגה בשטחי הרצועה, אך יימנעו מלבצע כניסה קרקעית ללבנון
תתקיים הפוגה בת כמה שבועות גם בזירת לבנון וגם ברצועת עזה
כוחות צה"ל יישארו במהלך ההפוגה בשטחי הרצועה, אך יימנעו מלבצע כניסה קרקעית ללבנון
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה