בארץ

מחדל השבת השחורה: "גם נשים השתתפו בטבח ה-7 באוקטובר"

עיתון "מקור ראשון" חושף בכתבה מיוחדת כיצד מתקיימת חקירת מחבלי חמאס ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות. ראש המחלקה הביטחונית ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות: "יש גם נשים שסייעו לחטיפות, שמרו על חטופים, עזרו למחבלים"
מערכת ice | 
מתקפת פתע על ישראל ב-7 באוקטובר (צילום פלאש 90/ עבד רחים כתיב)
בעקבות מעשי הרצח והאונס המזעזעים שביצעו מחבלי הנוחבה ב-7 באוקטובר ביישובי עוטף עזה, בימים אלו מתקיימת חקירה ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות על מעשיהם המחפירים של המחבלים. 
אתר "מקור ראשון" מפרסם השבוע במוסף הדיוקן, את הכתבה על החקירה הנרחבת שנערכת בימים אלו על מחדל ה-7 באוקטובר. בכתבה המדוברת באתר החדשות, רפ"ק אלכס נמירובסקי, ממובילי חקירתם של המחבלים ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות, מציין לשילה פריד על המאמץ ללקט עדויות על מעשי הרצח, החטיפה, האונס והביזה, ולהצליב אותן עם דברי הנחקרים. 
אותה עבודת נמלים חשובה וקריטית, נועדה להשפיע על מערכת המשפט אשר תדע להפוך את הפרטים לכתב האשמה שיוכל לעשות צדק. בעקבות דברים אלו, הדגיש רפ"ק אלכס נמירובסקי: "אי אפשר לדעת בכל זירה אם מי שירה על בית הוא שרצח אזרחים, או שהרוצח עמד לצידו וחוסל. ייתכן שכתבי האישום יוגשו באופן קבוצתי".
רב־פקד אלכס נמירובסקי, ראש המחלקה הביטחונית ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה: "העצורים הכי צעירים הם בני נוער, בגיל 17 ואפילו 16. ויש גם מבוגרים שגילם נושק לשישים. הם נכנסו בעיקר כבוזזים, אבל כפי שאמרתי עשו לא מעט נזק. הנערים היו שותפים מלאים לטבח. יש גם נשים שסייעו לחטיפות, שמרו על חטופים, עזרו למחבלים. אין הרבה, אבל יש. הן לא חלק מהנוח'בה או מהגדודים של חמאס, אבל גם נשים השתתפו בטבח 7 באוקטובר".
אחד הנתונים הבולטים שעלו מהחקירה המדוברת, מדגישה כי העזתים שיצאו לטבוח באזרחי ישראל פעלו ב-4 גלים: "מתוך החקירה אנחנו מבינים את חלוקת התפקידים בגל הראשון, זה של הנוח'בה. לכל כוח שפרץ מהרצועה הייתה תוכנית צבאית מסודרת, עד רמת הבתים בכל יישוב. הופתענו מרמת התכנון והדיוק. הגל השני של הפולשים, היה של גדודי עז א־דין אל־קסאם, המשתייכים גם הם לחמאס".
עוד הוסיף רב־פקד אלכס נמירובסקי: הם הגיעו סביב עשר בבוקר. אחר כך, סביב שתים־עשרה, היה גל נוסף של כל מיני ארגונים אחרים מתוך הרצועה. והגל המאוחר, שיצא סביב שתיים אחר הצהריים ונמשך עד ארבע, היה של אזרחים עזתים, שכמו שאמרתי עברו את הגדר בעקבות הנאום של מוחמד דף. בהרבה מקרים האזרחים, לכאורה 'לא מעורבים', עזרו לכוחות הנוח'בה והכווינו אותם". לצד זאת, צוין כי קיים קושי מול מערכת המשפט בישראל בנושא העמדת המחבלים לדין. 
"מדינת ישראל מתמודדת היום עם השאלה איך להעמיד לדין את המחבלים האלה, ואנחנו יודעים שיש בעיות. בנושא הפגיעות המיניות, למשל, אין לנו עדויות חיות של הנפגעות, כי רובן כנראה נרצחו. ייתכן שכתבי האישום יוגשו במשותף - קבוצה של מחבלים יועמדו לדין בכתב אישום קבוצתי. ייתכנו גם תיקוני חקיקה שיאפשרו העמדה לדין של כמה שיותר מחבלים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה