משפט

ביטוח לאומי ישלם ביוקר: עובד ניצח בתביעה ויפוצה בענק

עובד שעישן במשך שנים ארוכות לפני הגשת תביעה על מחלת חסימת ריאות כרונית שהתגלתה אצלו, ניצח במאבק משפטי שארך 5 שנים ויפוצה בעשרות אלפי שקלים
מערכת ice | 
ביטוח לאומי (צילום פלאש 90/ נתי שוחט, vecteezy)
לאחר מאבק משפטי שניהל עובד בית דפוס נגד הביטוח הלאומי במשך חמש שנים הצליח לזכות בהכרה כתאונת עבודה. העובד שעבד 46 שנים במחלקת הדפוס של ידיעות אחרונות חלה במחלת ריאות חסימתית (COPD) והוכר ע"י בית הדין האיזורי לעבודה כ"נפגע עבודה".
במהלך שנות עבודתו נחשף העובד לעודפי עופרת, צבעי דפוס, ממסים ואבק נייר. עם סיום עבודתו אובחנה אצל העובד מחלת ריאות חסימתית כרונית. העובד פנה אל הביטוח הלאומי בטענה שקיים קשר סיבתי בין המחלה ממנה סובל ובין עבודתו. לטענתו יש להכיר בו כנפגע עבודה. מאחר שהעובד עישן במשך שנים רבות ולמרות שהפסיק לעשן כ-15 שנים לפני הגשת התביעה, סירב הביטוח הלאומי להכיר בו בטענה שמחלת הריאות נגרמה כתוצאה מעישון.
 
לאחר שהביטוח הלאומי דחה את תביעתו, העובד הגיש תביעה לבית הדין האזורי בעבודה באמצעות עו"ד רומי הוניג. בעקבות התביעה הורה בית הדין על מינוי מומחה ריאות שיקבע מהי המחלה ממנה סובל העובד והאם קיים קשר סיבתי בין תנאי העבודה למחלה בה לקה העובד. מומחה הריאות קבע כי העובד סובל ממחלת ריאות חסימתית קשה מאוד שנגרמה עקב 2 גורמים: חשיפה תעסוקתית ועישון. המומחה קבע כי לתנאי העבודה הייתה השפעה משמעותית על התפתחות המחלה אצל העובד.
הביטוח הלאומי לא קיבל את קביעת המומחה וביקש למנות מומחה רפואי נוסף בתחום הרפואה התעסוקתית. בית הדין נעתר לבקשת הביטוח הלאומי ומינה מומחה לרופאה תעסוקתית שיחווה אף הוא את דעתו. המומחה לרפואה תעסוקתית קבע כי אבק הנייר אליו נחשף העובד בעבודתו גרם למחלת הריאות. המומחה לרפואה תעסוקתית הסכים עם קביעת מומחה הריאות לפיה לתנאי העבודה היתה השפעה משמעותית על התפתחות המחלה.
על אף חוות הדעת הברורה והנחרצת – ביטוח לאומי ביקש להפנות אל המומחה שאלות הבהרה אלא שהמומחה לא שינה את קביעותיו. בעקבות כך, ביטוח לאומי נאלץ לחזור בו מדחייתו ולאחרונה הודיע לבית הדין כי הוא מאמץ את חוות הדעת של מומחי בית הדין. ערב חג הפסח קיבל בית הדין את הודעתו של הביטוח הלאומי ופרסם את פסק דינו לפיו תביעת העובד להכרה כ"נפגע בעבודה" מתקבלת. בית הדין פסק לזכות העובד הוצאות משפט בסך 6000 שקל.
עורכת הדין רומי הוניג המתמחה בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי מדגישה שהמחלה אובחנה לאחר לקראת סיום עבודתו ולאחר הפסקת חשיפתו לחומרים מזיקים ובכל מקרה עמדה לו הזכות להגיש תביעה לביטוח הלאומי על מנת שיבחן את טענותיו.
בגלל הקושי להציג ראיות שלא נמצאות בידי העובד בייחוד כשמדובר בתקופה ארוכה קיים קושי להגיש תביעות כאלה לביטוח הלאומי ולהוכיח גם את החשיפה ולאחר מכן את הקשר הסיבתי בין החשיפה למחלה במיוחד כשקיימים גורמי סיכון נוספים כגון עישון. משמעות ההכרה היא שהעובד יהיה זכאי לקצבת נפגע עבודה בשיעור העולה על 10 אלף שקלים במקום קצבת אזרח ותיק ששיעורה עומד על 2,250 שקלים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה