כסף וצרכנות
היריבה הגדולה של ישראל גורמת נזקים: אלו המוצרים שיחסרו בסופרמרקטים
החרם של טורקיה על ישראל: הייבוא מטורקיה ירד ב-90%, והחלופות מיקרות יותר משמעותית. מגנום וטוויסטר נעלמו, התעשייה מסתגלת

לא רק המחסור בשמפו דאב מורגש ברשתות השיווק בישראל. בעקבות החרם הטורקי על ישראל, שלגוני טוויסטר ומגנום דאבל, מהמובילים בקיץ הקודם, כמעט נעלמו מהשוק הישראלי כך על פי פרסום של YNET.
יוניליוור ישראל הודיעה כי בקרוב יחזור טוויסטר לארץ בשלושה טעמים מייצור אירופי, לצד טעמים חדשים של מגנום דאבל, אך התחליפים האירופיים נראים פחות איכותיים - עם גלידת שומן צמחי במקום גלידת שמנת איכותית.
למרות החרם, שותפת הסחר הגדולה לשעבר, מרבית החברות הגדולות מצאו פתרונות חלופיים: דיאודורנט רקסונה מיובא כעת מאנגליה, מרככי כביסה בדין חזרו לייצור בישראל, חיתולי פמפרס מיובאים מפולין במקום מטורקיה, ומוצרי סטארקיסט מיובאים ישירות מתאילנד. על פי YNET הייבוא מטורקיה ירד ב-90%, והחלופות מיקרות יותר משמעותית - למשל, גבינה מיוון יקרה ב-40% מהמקבילה הטורקית. בענף החשמל, שבו 30% מהמוצרים הלבנים יובאו מטורקיה, היבואנים מצאו במהירות נתיבי ייבוא חלופיים - בעיקר מסין ומפולין, ובניגוד לחששות, לא נרשמה עלייה משמעותית במחירים.
כזכור החרם החריף לאחרונה עם חיסול המלאי, כתוצאה ישירה מהחרם המסחרי שהטילה טורקיה על ישראל מאז פרוץ המלחמה, כך לפי פרסום הבוקר (שלישי) בכלכליסט. יוניליוור, היבואנית של מותג השיער הפופולרי, נמנעה מלהסביר ללקוחות את הסיבה האמיתית למחסור, ובמקום זאת השיבה באופן אוטומטי שהמוצר "אינו מיוצר או משווק".
בניגוד ליבואני מוצרי חשמל שמצאו דרכים לעקוף את החרם דרך מדינות שכנות באירופה או באמצעות מתווכים ברשות הפלסטינית, נראה כי יוניליוור לא התאמצה לכאורה למצוא פתרונות חלופיים. בתגובה רשמית, החברה אישרה כי המחסור נובע מהחרם הטורקי והצהירה שהיא פועלת למציאת חלופות לאספקת המוצרים בהקדם האפשרי.
האם מדובר בשחמט טורקי על הראש שלנו? בצלו של משבר כלכלי מתגבר בטורקיה, עם נתונים מדאיגים מצביעים על גל חסר תקדים של פשיטות רגל עסקיות במדינה, כאשר חברת הביטוח Allianz Trade צופה עלייה של כ-20% במספר החברות שיקרסו ב-2024, ועלייה נוספת של 8% ב-2025, מתברר כי מהלך חדש מרים את קרנה של טורקיה ועשוי לסבך את ישראל.
עוד ב-
על פי פרסום במעריב, טורקיה מובילה מהפך דרמטי במפת הכוחות של המזרח התיכון, תוך שהיא מעמיקה את השפעתה בסוריה באמצעות מערך מורכב של פרויקטים תשתיתיים והשקעות כלכליות חסרות תקדים. הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן, טורקיה מיישם אסטרטגיה ארוכת טווח שמטרתה להפוך אותה לשחקן מרכזי בעיצוב עתידה של סוריה. כמו כן, טורקיה דורשת מישראל לשלם 100 מיליארד דולר פיצויים על הנזקים לעזה. אז לא רק דאב הוא הבעיה כרגע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.גם ככה לא קונה תוצרת שלהם (ל"ת)לא אכפת לי 04/2025/02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.טורקיהאזרחית 03/2025/17הגב לתגובה זו0 0להחרים להחרים להחריםסגור
-
1.רק מייצור מקומי.עיטאר 03/2025/17הגב לתגובה זו1 0ניהול ייצור בארץ אסון.סגור