דיגיטל וטק
טיקטוק בדרך לשינוי דרמטי: אחד מעשירי העולם ירכוש אותה?
הענקית האמריקנית אורקל מאיצה את השיחות בוושינגטון בניסיון להפוך למנהלת פעילות טיקטוק בארה"ב, אך סוגיית השליטה באלגוריתם הסיני ממשיכה לעורר סערה בקרב המחוקקים והגורמים הביטחוניים. מתי תיחתם העסקה הסופית?

אורקל האמריקנית מאיצה בימים אלה את המגעים עם ממשל ארצות הברית בניסיון לגבש הסכם שיאפשר לה לנהל את פעילות טיקטוק במדינה. על פי דיווחים ב-NBC News ו-The Information, אורקל של אחד האנשים העשירים בעולם, לארי אליסון, צפויה לשמש כגורם המפקח על מאגרי המידע של המשתמשים האמריקנים ולנהל את פעילות האפליקציה במסגרת ישות נפרדת שתוקם בארה"ב.
המטרה של המהלך היא להבטיח עצמאות תפעולית ולנתק את הקשרים הטכנולוגיים עם חברת האם הסינית ByteDance. למרות ההתקדמות, הצדדים טרם הגיעו להסכמה סופית, והדיונים נמשכים על רקע לחץ פוליטי גובר מצד חברי קונגרס הדורשים מענה לחששות הביטחוניים.
השבוע עתידים נציגי אורקל להציג בוושינגטון את מתווה ההסכם המתגבש בפני מחוקקים מרכזיים, בניסיון לזכות באישור פוליטי רחב לעסקה. עם זאת, לפי דיווח ב-Politico, אחת הסוגיות המרכזיות שנותרו במחלוקת היא שאלת השליטה באלגוריתם של טיקטוק – מנגנון שממשיך להיות מנוהל על ידי צוותים בסין ומעלה חששות בנוגע להשפעה הפוטנציאלית של ממשלת סין על התוכן והמידע המופץ למשתמשים בארה"ב.
מקור המעורב בדיונים התריע כי גם אם אורקל תפקח בפועל על הנתונים, פתרון שלא יכלול שליטה מלאה באלגוריתם עלול שלא לספק מענה לחששות הביטחוניים שהובילו בעבר לקריאות לאסור על פעילות טיקטוק בארה"ב.
בתוך כך, חברת אבטחת המידע HaystackID, המפקחת כיום על פעילות טיקטוק בארה"ב, פרסמה לאחרונה כי לא נמצאו ראיות להעברת מידע של משתמשים אמריקנים לגורמים בסין או לפעילות זדונית מצד החברה.
עם זאת, גורמים בממשל האמריקני הבהירו כי דיווחים אלה אינם מפיגים את הדאגות, והם מתעקשים על פתרון מקיף ומשמעותי יותר שיבטיח את פרטיות המשתמשים ואת הביטחון הלאומי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה