משפט
אזהרה לסופרמרקטים בישראל: אושר החוק שמאיים בקנס 5,000 שקל
אושר בקריאה ראשונה: מעסיקים לא יוכלו יותר לנכות כסף על נזקים סבירים בעבודה, כולל חוסרים בקופה. החוק נולד בעיקר בעקבות תלונות של קופאיות על ניכוי בשכרן

הסוף לניכוי שכר מקופאים עקב מחסור בקופה? מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הגנת השכר (הגברת האכיפה – ניכויים משכר עבודה), של חברת הכנסת אפרת רייטן מרום, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ אימאן ח'טיב יאסין וקבוצת חברי כנסת. 12 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, והיא תוחזר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מטרת הצעת החוק הינה להתמודד עם תופעת הניכויים האסורים משכרם של עובדים בניגוד לדין, הקיימת בענפים שונים בהם תחנות דלק, רשתות מזון, חנויות בגדים ועוד. לפי ההצעה, מעסיק לא ינכה משכרו של עובדו ולא יגבה ממנו "כל סכום בקשר לשיפוי או פיצוי בשל נזק לרכוש שבאחריות העובד או בשימושו, הנובע מבלאי סביר או שנגרם במהלך הרגיל של העבודה, לרבות חוסרים בקופה".
מאידך, מאפשרת הצעת החוק למעסיק לגבות "חוב קצוב ומסוים" משכר העובד בכפוף לפירוט מקור החוב, מועד היווצרותו, סכומו, פריסת התשלומים עבורו ותאריך ההתחייבות, זאת במטרה שלא לפגוע באפשרויות של העובד לקבל הלוואות, או מימון להכשרות או לכל צורך אחר מהמעסיק שיושבו באמצעות ניכוי הסכום משכרו. עוד קובעת ההצעה כי במידה שבית הדין לעבודה מצא כי המעסיק ניכה ביודעין כספים משכר העובד בניגוד לחוק, יהיה רשאי לפסוק לעובד פיצויים לדוגמה של עד 5,000 שקל בשל כל ניכוי.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "לא אחת מעסיקים מנכים משכר העובדים ניכויים בשל נזקים שונים, ובכלל זה בשל טעות או חסר בקופה הרושמת, על סמך התחייבות כללית שנתן העובד מראש לניכוי בשל נזק. לפיכך מוצע להתנות את האפשרות לנכות משכר העובד חוב על פי התחייבות בכתב של העובד בכך שהחוב יהיה קצוב ומסוים, ושבהתחייבות יפורטו תאריך ההתחייבות, מקור החוב, מועד היווצרותו, סכומו ופריסת התשלומים".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה